24. kolo
22.01.2018 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Liverpool FC 1:0

Čtrnáctizápasová série bez porážky je u konce. Svěřenci Jürgena Kloppa v pondělí večer nepodali vůbec dobrý výkon a propadli se tak na čtvrtou příčku. Kdo by to byl před zápasem ale řekl, že se katem liverpoolských stane zrovna poslední Swansea.

První půle nepřinesla nějakou okulahodící podívanou, domácí se po většinu času urputně bránili, naopak hosté nemohli najít spolehlivý recept na jejich pečlivou defenzivu. Po perfektní přihrávce Van Dijka se sice za záda obránců dostal Salah, z otočky však branku přestřelil. To na druhé straně to zkoušel z dálky Fer, branku však o několik metrů minul. Rozhodující moment zápasu se tak odehrál krátce před přestávkou - rohový kop Van Dijk odvrátil pouze k Fernandezovi, od kterého balón doputoval k Mawsonovi, který jej bez přípravy uklidil za záda Kariuse. Do poločasu ale ještě mohlo být vyrovnáno, když se po chybě v rozehrávce Swansea dostal do úniku Salah, centrem našel Maného, který ale v pádu branku Fabianskiho minul.

Po přestávce Liverpool přece jenom zařadil vyšší rychlostní stupeň a svému soupeři začal pořádně zatápět. Nebezpečně pálil z volného přímého kopu Salah, Fabianskiho vystrašil prudkou střelou také Gomez, nepříjemně pálil po hodině hry i střídající Ings, jenže žádná rána si cestu do sítě nenašla.

Ke konci utkání hosté vygradovali svůj tlak, po vybídce Lallany mohl aktivní Salah předložit míč na malé vápno nabíhajícímu Manému, jenže místo toho sobecky zvolil zakončení, které nemělo žádnou šanci na úspěch. Před závěrečným hvizdem pak museli domácí přežít ještě jeden infarktový moment - po centru Van Dijka se totiž do vzduchu zavěsil Firmino a ve vyložené šanci svůj pokus nasměroval pouze do tyče, přičemž odražený míč již obrana Swansea dopravila do bezpečí. Liverpool tak poprvé od října prohrál a díky brance Mawsona na něj pátý Tottenham ztrácí již jen dva body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
M1ck0

0:6

Reagovat
Tuxedo

Skoro

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Firminho,Ox,Virgil a Salah po gole

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Tuxedo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3LFC

Reagovat
JacksLFC

1:1

Reagovat
Melda

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PePiG7

Minuly tyden po vyhre Poolu nad City nekdo psal pristy tyden Swansea 1.

Reagovat
PePiG7

Pristi :D

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj rikalo to hodne lidi, porazi silne tymy ale pak uhraji 3 remizy se spodkem ale hlavne ze porazili City, pro vetsinu fandu Liverpoolu to je jako titul

Reagovat
vanGomm

Kolik byl Liverpool bez prohry 14 zápasů?No takže se zde jednalo už pouze o matematickou pravděpodobnost.To,že se tak stalo s poslední Swansea,která i tak možná stejně nakonec sestoupí nemá na matematickou pravděpodobnost žádný vliv.Totéž platí i pro remízy v tom má fotbal logiku.Nějaký čas to sice trvá,ale nakonec se tomu žádný tým nevyhne.Pro PL to platí asi víc než kde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele