13. kolo
25.11.2017 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - AFC Bournemouth 0:0

V určitě lepším rozpoložení byl před tímto duelem Bournemouth, který v posledních čtyřech kolech hned třikrát naplno bodoval, tentokráte ale musel být s konečnou bezbrankovou remízou spokojený. Swansea, kterou porazil v uplynulých třech vzájemných zápasech, totiž především ve druhém poločase měla ke třem bodům určitě blíže.

Je pravda, že hned ve dvou případech domácím možná i uškodil hlavní rozhodčí Attwell. Nejprve jim totiž v závěru prvního poločasu neuznal vstřelenou branku a v závěru druhého dějství nenařídil v jejich prospěch penaltu. Minimálně se jednalo o situace, které byly sporné a určitě se daly vyřešit jinak, než jak k nim hlavní arbitr nakonec přistoupil.

Velšský klub vstoupil do utkání hodně zostra, z pravé strany pokutového území vypálil Ayew a jeho pokus skončil možná trošku překvapivě na brankové konstrukci. Jinak však toho první dějství opravdu moc nenabídlo. Oba týmy kupily chyby v rozehrávce, vymyslet nějakou kloudnější akci byl problém. Chyběla jim prostě jakási fotbalovost.

Takže nepovedená střela Martina Olssona ze 36. minuty nebo ta od Renata Sanchese byly vlastně jedněmi z mála vzrušujících momentů. Do daleko nebezpečnější pozice se ve 43. minutě následně propracovali hosté. Pugh zleva našel svou přihrávkou Kinga, ten zakončil z první, avšak pouze doprostřed brány, kde stál připravený gólman Fabiaňski.

Těsně před obrátkou pak přišel na řadu onen první moment, po němž většina na stadionu Liberty Stadium spílala muži s píšťalkou. Poté, co ve vápně nevystřelil dobře Renato Sanches, aspoň sklepl hlavou míč do pokutového území pro Bonyho, a ten ho uklidil pod břevno. Zřejmě kvůli nějakému faulu však tahle trefa nakonec neplatila.

Ani ve druhé půli se obrázek hry příliš nezměnil. Ačkoli The Swans byli směrem dopředu o něco aktivnější a existovaly pasáže, kdy svého protivníka dostali pod nemalý tlak, vyložené tutovky si vytvořit nedokázali. Tedy až na závěrečnou desetiminutovku, která byla možná tou nezajímavější částí tohoto bezgólového střetnutí.

V 83. minutě trestuhodně selhal v koncovce náhradník Fer. Z levé strany si to naštrádoval do vápna, odtud nepřekonal brankáře Begoviče, a následnou dorážku poslal místo do poloodkryté brány jen mimo. V pokutovém území pak padl ne vlastní vinou Abraham, domácí mohli klidně zahrávat desítku, ale Attwell na bílý puntík prostě neukázal.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele