31. kolo
17.03.2018 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Everton FC 1:2

Stoke nezvládlo domácí duel s Evertonem a padlo po výsledku 1:2. Hosté si připsali teprve druhou venkovní výhru v ligové sezóně. Cestu za vítězstvím Toffees hodně usnadnil domácí Charlie Adam, který se nechal již po půlhodině vyloučit.

Manařer Potters Paul Lambert učinil tři změny v sestavě. Na pravém kraji obrany začal zápas Johnson, střed zálohy vyztužil Adam a útočný trojzubec doplnil Sobhi. Samu Allardyceovi se zranil Sigurdsson, tudíž se do sestavy vrátil Gueye.

První půlhodina nenabídla příliš vzrušení, skončila však velmi diskutovaným momentem. Adam na polovině hřiště ostře zajel do Rooneyho, což rozhodčí Atkinson vyhodnotil jako příliš tvrdou hru, za kterou ocenil hráče Potters červenou kartou. Adam navíc musel předat kapitánskou pásku Shaqirimu.

V 66. minutě vyrazil míč brankář hostů Pickford jen před sebe, kde se do něj opřel Johnson, ale zamířil pouze do rukavic opět připraveného gólmana. Za tři minuty padla branka na druhé straně. Tosun si naskočil na centr zleva, jeho hlavičku ještě Butland lapil, ale turecký fotbalista se prosadil z dorážky.

Radost Evertonu však vydržela jen osm minut. Allen pasem našel ve vápně volného Choupo-Motinga a střídající hráč vyrovnal skóre. Za dalších sedm minut se ale podruhé v zápase prosadil Tosun, který hlavičkoval po centru Walcotta a zajistil Toffes vítězství. Tosun mohl zkompletovat i hattrick, ale v 87. minutě jej Butland vychytal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stke poleti dolu, opet prohra 2:4

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele