6. kolo
23.09.2017 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 0:4

Stoke City nakonec loňskému mistrovi podlehlo jednoznačně a po hattricku Alvara Moraty odešlo s prohrou 4:0. Ačkoliv výsledek naznačuje jednoznačný průběh, pravda byla trochu jiná - Hrnčíři byli po většinu času aktivnějším týmem, jenže londýnský celek se blýskl famózní produktivitou, když ze čtyř přesných střel vytěžilo čtyři branky.

Horší úvod si domácí příznivci snad ani přát nemohli. Uběhlo sotva devadesát vteřin, když Azpilicueta parádním pasem za vytaženou obranu našel Moratu, který nabízenou příležitostí nepohrdl a bleskově poslal hosty do vedení. Svěřenci Marka Hughese se však psychicky nesložili, ba naopak - svému věhlasnějšímu sokovi začali zle zatápět a byla to především levá strana hostí, která příliš nestíhala. Dvakrát se za záda Alonsa dostal Diouf, ovšem oba centrované míče zvládli obránci z nebezpečného prostoru odklidit.

Po půlhodině hry pak obrovskou minelu vyrobil Fletcher - ten při snaze zpracovat míč na hruď zaváhal a nabídl tím samostatný nájezd Pedrovi, který přesnou střelou zpoza šestnáctky rozvlnil síť podruhé.

Do konce první půle zahrozil ještě Shaqiri, jehož přímý kop zeď zblokovala těsně vedle branky Courtoise, a Diouf, který vystřihl na oko pěkné nůžky, kterými však taktéž netrefil branku.

Poločas druhý nabídl nejprve nedisciplinovanost levého křídelního obránce Chelsea, Marcose Alonsa. Ten totiž během tří minut předvedl dva žluté fauly a může děkovat benevolenci sudího Deana, že nebyl po druhém napomínání vyloučen. Po přímém kopu Shaqiri se pak k zakončení ze solidní pozice dostal Allen, ten však branku těsně přestřelil.

Jednoznačně největší možnost ke snížení stavu měl dvacet minut před koncem Fletcher, který se po dalším přímém kopu ocitl zcela sám na malém vápně, trochu nepochopitelně však nezvládl zakončit a Chelsea tak přežila další kritický moment.

Necelou čtvrthodinku před závěrečným hvizdem navíc jakékoliv debaty o podobě výsledku utkání utnul španělský forward Chelsea. Ten využil ztráty Johsnona, hravě přesprintoval bránícího Fletchera a chladnokrevně obstřelil i padajícího brankáře Stoke.

Definitivní podobu skóre pak dal opět Morata, který dalším zásahem dovršil premiérový hattrick v modrém dresu. To Fabregas našel fantastickým pasem Azpilicuetu, který míč nesobecky naservíroval na stříbrném podnose svému španělskému kolegovi, který se z blízka již mýlit nemohl. Chelsea tak těžké utkání zvládla na jedničku a odvezla si jednoznačnou výhru 4:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
frederik

0:2

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
hradec

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele