2. kolo
19.08.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal na Stoke vyšel naprázdno, rozhodl debutant Jesé

Na tento debut Jesé Rodríguez jen tak nezapomene. Čtyřiadvacetiletý španělský forvard, jenž posílil Stoke City z francouzského PSG na roční hostování, se totiž v domácím zápase s Arsenalem postaral o jediný gól zápasu a vystřelil tak svému týmu první tři body v nové sezoně. To Kanonýři po strhující výhře z prvního kola padli tvrdě na zem a do očekávaného šlágru na půdě Liverpoolu půjdou v příštím kole s nečekanou porážkou v zádech.

Mark Hughes se rozhodl postavit svou novou posilu hned do základní sestavy a španělský křídelník se svému manažerovi málem odvděčil hned ve třetí minutě. Jeho nadějný průnik ovšem zneškodnil včasným výběhem Petr Čech. Poté se již herní iniciativy ujali hosté a brankář Jack Butland musel dvakrát zasahovat proti volejům Welbecka s Ramseym z bezprostřední blízkosti. Také Stoke se záhy dostalo k nebezpečnému zakončení z hloubi šestnáctky, avšak Choupo-Motingova střela postrádala razanci i přesnost a Ryan Shawcross zase prudkou hlavičku nasměroval příliš vysoko. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také do druhé půle domácí v čele s Jesém vpadli jako velká voda a tentokráte se již jejich čerstvá útočná posila prosadila. Po Berahinově kolmici se čtyřiadvacetiletý křídelník tváří v tvář Čechovi prosadil přízemní křižnou střelou a Potters hned po devadesáti vteřinách druhé půle vedli 1:0.

Přestože od té chvíle Arsenal přišpendlil svého soupeře na vlastní polovině, očekávaného vyrovnání se nedočkal a nedočkal. Řadu slibných střel stihla zastavit obětavá obrana Stoke, a když už se Kanonýrům povedlo branku Jacka Butlanda přímo ohrozit, anglický gólman si vždy chladnokrevně poradil. Jedinou střelu, kterou Alexander Lacazette dokázal procpat do sítě, pro změnu znehodnotil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Hostům se tak navzdory územní převaze nepodařilo bojovné domácí zlomit ani během pětiminutového nastavení a po čtyřgólovém představení v prvním kole s Leicesterem tentokráte vycházejí střelecky i bodově naprázdno. Zatímco Potters v příštím kole zavítají na půdu doposud stoprocentního West Bromwiche Albion, Arsenal čeká ještě náročnější výjezd na Anfield Road proti Liverpoolu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 jak nic

Reagovat
hradec

:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele