9. kolo
21.10.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Klání Saints s West Bromwichem rozhodlo fantastické sólo Boufala

Dlouho se zdálo, že utkání Southamptonu s West Bromwichem Albion skončí po těžkopádném výkonu obou zúčastněných bezbrankovou remízou. Na posledních deset minut však na trávník nastoupil v domácím dresu Sofiane Boufal a krátce nato rozjasnil stadion St. Mary’s úchvatným průnikem z vlastní poloviny hřiště, jež také neméně povedeně zakončil a zařídil tak svému týmu cennou výhru 1:0.

Saints si tak připisují druhé vítězství před vlastními fanoušky a s vyrovnanou bilancí tří výher, remíz i proher se drží přesně ve středu ligové tabulky na desátém místě. West Brom naopak pokračuje ve vyklízení horních pater, neboť již sedm kol za sebou nedokázal zvítězit.

O obou týmech bylo již před zápasem známo, že se střílením branek jsou letos na štíru, a tak nebylo žádné překvapení, když průlom skóre dlouho nepřicházel. Zatímco hosté se pod vedením Tonyho Pulise typicky stáhli do obranné ulity a trpělivě vyčkávali na svou šanci, Saints trpělivě obléhali protivníkův val a málem se brzy ujali vedení. Po faulu na Longa se totiž k ráně z přímého kopu odhodlal Ryan Bertrand, jehož ránu přizvedl Jonny Evans a míč skončil až na brankové konstrukci.

Poté, co si kapitán Evans přivodil zranění a musel předčasně hřiště opustit, postrádala defenziva West Bromwiche obvyklou jistotu a zdálo se, že Southampton se přece jen dokáže gólově prosadit. Jak Oriel Romeu, tak Shane Long, který na zápis do listiny střelců čeká již neuvěřitelných pětadvacet zápasů za klub a národní tým dohromady, však ve svých šancích nedokázali zamířit mezi tři tyče.

Po změně stran nechybělo mnoho, aby se proti svému dřívějšímu zaměstnavateli prosadil Jay Rodriguez, jenž se po vydařeném pasu Krychowiaka vyřítil do samostatného úniku, který ovšem zakončil nepřesně. Zápas tak spěl k bezbrankové remíze, a to až do chvíle pět minut před koncem základní hrací doby. Sofiane Boufal fantastickým sólem posadil na trávník hned trojici hráčů soupeře, přičemž Nyom s Dawsonem se dokonce groteskně srazili, a okolo stínujícího Hegazyho zakroutil přízemní ránu přesně na zadní tyč mimo dosah natahujícího se brankáře Fostera. St. Mary’s vybuchlo nadšením a může slavit tři body.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele