38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Chelsea FC 3:0

Byť malá, šance na Ligu mistrů žila. Chelsea potřebovala porazit Newcastle a zároveň prohru Liverpoolu doma s Brightonem. Žádné velké vyhlídky, ale maličká naděje to byla. No a Blues se s ní popasovali podle svého. Na hřišti nováčka soutěže bez okolků rupli 3:0, přičemž v prvním poločase prohráli na střely dokonce 11:0. Antonio Conte jako by už vyhlížel nové angažmá...

Nové dresy, stará mizérie. Chelsea nastoupila třeba i s Rossem Barkleym a předvedla naprosto nedůstojný výkon. Za celé dějství se prakticky nedostala do nebezpečné blízkosti soupeřovy brány, vždyť za 45 minut neokázala ani jednou vystřelit!

Naopak Newcastle hrozil v jednom kuse. Už v první desetiminutovce tvrdě pálil Dwight Gayle, jehož výkon na rozdíl od účesu á la cibulka diváky neurazil. Bývalý útočník Crystal Palace se z gólu radoval až přesně v polovině úvodního dějství. Murphyho nepovedené zpracování mířící do brány ještě Courtois skvělé vyškrábl, ale trestuhodně nehlídaný Gayle pohodlně hlavou doklepl míč do sítě.

Že by to Chelsea nakoplo? Kdeže. Během čtyř minut pronikl obranou Shelvey pálící mimo a znovu zkoušel své štěstí Gayle. Courtois ale překonán nebyl ani krátce před pauzou, kdy zpoza vápna střílel Pérez. Na lepší časy se z pohledu Blues blýsklo až po obrátce. Barkleyho centr nádherně patičkou prodloužil akrobat Giroud a Dúbravka musel vytáhnout perfektní zákrok, aby míč dostal zpod břevna.

Namísto zvratu ale přišel totální kolaps mezi 59. a 63. minutou. Mizerná hlavička jednoho ze stoperů, otřesný odkop Bakayoka a nakonec rána Shelveyho, kterou do branky tečoval Ayoze Pérez - 2:0. Malé intermezzo v podobě spálené gólovky od Barkleyho, a pak už centr Shelveyho, Ritchieho sklepnutí a další snadný gól Péreze - 3:0.

Kdysi vášnivý Antonio Conte jen stál u postranní čáry a bezradně si mnul bradu. V závěrečné půlhodině neúspěšně zakončoval Moses a Giroud, žádnou další gólovku už ale finalista FA Cupu nevyprodukoval a na duel s Man Utd se navnadil tím opravdu nejhorším způsobem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
Beros

Zakončit sezónu výhrou by bylo fajn...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
frederik

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Christensen vlastní - Giroud, Willian/Hazard)

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Adhol

trapas!

Reagovat
Bandita_Harry

ale no, neznizujeme sa na uroven....

Reagovat
Adhol

Už teď mě to mrzí, ale v tu chvíli mi to nedalo

Reagovat
Beros

Rozlučka, jak se patří... Hoši, děkujeme a doufám, že v létě se nebude prodávat, spíše posilovat, ať se vrátíme tam, kam patříme.... do Evropy

Reagovat
Bandita_Harry

Mitro prec musi , inak ho znicite

Reagovat
John Obi Mikel

CONTE VEN

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle United vs Chelsea Full Match And Highlights=>http://www.replaymatches.com/2018/05/newcastle-united-vs-chelsea-full-match.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele