19. kolo
23.12.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Leicester City - Manchester United 2:2

Leicester urval v závěru zápasu s United remízu i v deseti lidech. Za United se dvakrát trefil Juan Mata.

Remíza výrazně ani jednomu z týmů nepomohla, přestou jsou s ní pravděpodobně spokojenější domácí. Leicester se nyní nachází na osmém místě ligové tabulky a se sedmadvaceti body ztrácí na čtvrtý Liverpool osm bodů. United se stále nachází na druhém místě, s dvanáctibodovou ztrátou na první Citizens a tříbodovým náskokem na třetí Chelsea.

Již v jedenácté minutě se do první velké šance zápasu dostali hosté. Lingard skvělou přihrávkou poslal do dobré příležitosti Romelu Lukaka, který však nedokázal zachytit míč, který tak polapil brankář Leicesteru, Kasper Schmeichel. Ve 27. minutě se mohli začít radovat domácí. Po zdařeném protiútoku obehrál Mahrez Smallinga a nahrál na Vardyho, který již nemšl probém usměrnit míč do sítě. Ve 40. minutě se "Rudým ďáblům" podařilo vyrovnat. Lingard sklepl Martialův centr na Juana Matu, který nekompromisně zakončil k tyči Schmeichelovy brány. Do kabin se tedy šlo po atraktivním průběhu prvního poločasu za stavu 1:1.

V 53. minutě zachránil United skvělým obranným zákrokem Victor Lindelof, který zblokoval střelu Christiana Fuchse, ani ne o minutu později přestřelil ze stoprocentní šance Anthony Martial. V 60. minutě se Juanu Matovi ukázkově povedl volný přímý kop, díky němuž United poslal svým druhým gólem v zápase do vedení. V 73. minutě hrubě fauloval Rashforda Amartey a po zásluze viděl od rozhodčího Mosse druhou žlutou a následně červenou kartu. Ani oslabení ale Leicester neodsoudilo k prohře. V úplném závěru zápasu si totiž na centr Marca Albrightona naběhl Harry Maguire a míč trefil z voleje přímo do odkryté části de Geovy brány.

Příště se United představí již v úterý, kdy budou hostit Burnley. Leicester City se ve stejný den představí na hřišti desátého Watfordu.

Autor: Lukáš Hrneček / premierleague.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Vsadim gule

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele