31. kolo
09.05.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal v Leicesteru kupil chyby a odváží si další prohru

Během působení Arséna Wengera v Arsenalu se Leicesteru ve dvaadvaceti zápasech Premier League ani jedinkrát nepodařilo na londýnský klub vyzrát, ovšem v tom vůbec posledním střetnutí před avizovaným odchodem francouzského manažera dokázali Foxes tuto kletbu zlomit. K výhře 3:1 jim výrazně dopomohly hrubky hostující obrany a dlouhá početní výhoda po vyloučení mladého stopera Mavropanose. Arsenal tak v letošním kalendářním roce stále čeká na první ligový bod z hřiště soupeře.

Hosté přitom do utkání vstoupili velmi aktivně a svižnými kombinacemi zahnali soupeře hluboko na vlastní polovinu. Netrvalo však dlouho a projevila se největší slabina Arsenalu, tedy defenziva. Leicester z prvního vážnějšího útoku po rohovém kopu vytvořil v pokutovém území závar, který vyústil Fuchsovým přetaženým centrem na hlavu Diabatého, jehož sklepnutí do druhé vlny přetavil v první gól zápasu pohotovou ranou z voleje Kelechi Iheanacho.

Než se Arsenal stihl vzpamatovat, bylo ještě hůře. Sotva minutu po vstřeleném gólu totiž Iheanacho vystihl pomalou rozehrávku nezkušeného Konstantinose Mavropanose a jal se vyřítit sám na branku. Řecký stoper v tu chvíli zoufale unikajícího soupeře stáhl k zemi, za což si od sudího Scotta vysloužil nekompromisní červenou kartu.

Domácí byli v tu chvíli na koni a Harry Maguire měl velmi blízko k okamžitému navýšení skóre. Ránu anglického stopera však výtečným reflexivním zákrokem vytlačil nad branku Petr Čech, který musel zasahovat také proti dalšímu pokusu Iheanacha či přímému kopu Adriena Silvy. Ke dvěma slibným možnostem se ovšem do přestávky dostal i Arsenal. Nejprve měl Eldin Jakupović plné ruce práce s ranou Mchitarjana a pak s úlevou přihlížel, jak Aubameyangova improvizovaná střela bodlem končí těsně vedle jeho pravé tyče.

Také po změně stran nastoupil na hřiště lépe Arsenal, který se za svou aktivitu dokonce dočkal vyrovnání. Kolašinacova střela z úhlu ještě skončila jen na tyči, ale v třiapadesáté minutě podnikl výtečný průnik po pravé straně Ainsley Maitland-Niles, jehož střílený centr si v šestnáctce našel Piérre-Emerick Aubameyang. Jakupović sice vytáhl špičkový zákrok, jenže Aubameyang si přisvojil i odražený míč a srovnal skóre suverénní trefou pod břevno.

Hosté byli navzdory početní nevýhodě i nadále Leicesteru vyrovnaným soupeřem, jenže čtvrthodinu před koncem si ve vlastní šestnáctce neodpustili další minelu. Když se střídající Gray dostal k míči po vlastním zablokovaném centru, nešikovně se s ním dostal do kontaktu Henrik Mchitarjan a sudí Scott bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Ten zcela chladnokrevně pumelicí do horního růžku proměnil Jamie Vardy a Leicester měl opět navrch.

V závěru utkání Arsenal musel vystavit už tak otevřenou obranu ještě většímu riziku, čehož Foxes beze zbytku využili v poslední minutě základní hrací doby. Po pravé straně hřiště vystartoval na Choudhouryho pas Riyad Mahrez, jenž si následně zaseknutím míče pohrál s Holdingem i Čechem a snadno uklidil míč do odkryté sítě. Leicester tak po šesti domácích zápasech bez vítězství konečně na King Power Stadium dokázal triumfovat, zatímco Arsenal naopak prodloužil stěží uvěřitelnou šňůru prohraných venkovních zápasů za sebou na sedm a poslední možnost k jejímu letošnímu ukončení dostane v posledním kole s Huddersfieldem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal chytil slinu

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No poslední dobou se mi daří

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Mirek na tenisu

Myslím si že kromě řady dalších průměrných a neperspektivních hráčů to má na Emirates spočítané i sběratel hokejových nul Čechino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele