38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Wenger se s Arsenalem loučí vítězstvím díky trefě Aubameyanga

Tak dlouho se Arsenal na hřištích soupeřů v Premier League trápil, až se na osmý pokus londýnskému klubu přece jen zadařilo. V posledním kole letošní sezony si Kanonýři poradili s nováčkem z Huddersfieldu, kterého navzdory nevýraznému výkonu porazili 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Piérre-Emerick Aubameyang, jenž svou povedenou půlsezonu v novém působišti korunoval jubilejním desátým gólem.

Již před samotným utkáním se Arséne Wenger dočkal vřelého přijetí včetně tzv. "Guard of Honour" v podání všech hráčů, rozhodčích i realizačního týmu a ve dvaadvacáté minutě vzdali francouzskému manažerovi hold halasným potleskem také diváci na znamení jeho dvaadvaceti let služby Arsenalu. Wenger děkovně tribunám pokynul, ovšem ze samotného zápasu v tu chvíli nemohl mít příliš dobrý dojem. Lépe totiž do utkání vstoupili domácí, kteří si vypracovali hned několik výtečných šancí. Stephen Mounié si ale na brankáře Ospinu nepřišel a Tom Ince po skvělé pobídce Pritcharda trestuhodně přestřelil.

Po velmi matné úvodní půlhodině se hosté přece jen vzpamatovali, začali se více prosazovat, a nakonec si do přestávky vypracovali i vedení. V osmatřicáté minutě lahůdková akce typická pro Wengerův Arsenal v nejlepších letech vyústila v přihrávku Aarona Ramseyho napříč malým vápnem, kde číhal jako vždy připravený Piérre-Emerick Aubameyang a od svého lednového příchodu z Borussie Dortmund si připsal již desátý zásah sezony spolu se čtyřmi asistencemi.

Po změně stran Arsenal upadl opět do počáteční letargie, zatímco Huddersfield nastoupil se snad ještě větší vervou než do první půle. Ve finální fázi ovšem byla přílišná snaha Terriers spíše na škodu, a tak vedení hostí přetrvávalo a nic na tom nezměnila ani křižná přízemní rána Ince, kterou Ospina vytěsnil konečky prstů.

Utkání se v závěrečné půlhodině proměnilo v hektickou podívanou s šancemi na obou stranách a takřka neexistujícím středem hřiště. Jak Lacazette, tak střídající Welbeck ale ve výtečných příležitostech selhali a na opačné straně zase Mooyovu radost zhatilo nastřelené břevno. Když pak Ospina nadvakrát zpacifikoval i hlavičku Jorgensena v samém nastavení, mohl si Arséne Wenger definitivně oddechnout a radovat se z vůbec první venkovní ligové výhry v tomto kalendářním roce. A zároveň té vůbec poslední.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele