22. kolo
01.01.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Manchester United 0:2

Manchester United si i navzdory početnému množství absentujících hráčů poradil s Evertonem a minimálně do středy se posouvá na druhé místo tabulky. O vítězství hostů rozhodli v druhém poločase Martial a Lingard, oba fotbalisté se trefili krásnými ranami zpoza pokutového území.

První poločas nabídl sice akční podívanou v tempu, ovšem bez větší kvality na obou stranách. Ani jeden z týmů silami zrovna nešetřil, jenže k vidění byla vidět pouze hromada nepřesností, ztracených míčů či snad špatně vyřešených situací ve finální třetině hřiště.

Po pětadvaceti minutách hry přišla první nadějná příležitost, do které se proháčkoval Niasse, jeho střelu ale na poslední chvíli zblokoval vracející se Rojo. Na druhé straně vystrašil domácí příznivce stříleným centrem Martial, brankář Pickford jej však společně s pomocí obránců nakonec dokázal odpravit do bezpečí.

Před koncem úvodního dějství ještě pálil nebezpečně Pogba a Lingard, oba fotbalisté však netrefili branku.

Druhý poločas však již patřil hostujícímu týmu, který zpřesnil kombinace, získal územní převahu a s pomocí Paula Pogby jednoznačně diktoval průběh hry. Hned po dvou minutách pálil nebezpečně Mata, Pickford však jeho ránu zneškodnil. Tentýž hráč se do míče opřel i o pár minut později, jeho projektil tentokráte zastavila až pravá tyč.

Další nebezpečná akce však již úvodní branku zápasu přece jenom přinesla. To z levé strany do pokutového území vnikl Pogba, zvedl hlavu a precizně oslovil na vápně osamoceného Martiala, který technickou střelou poprvé překonal Pickforda.

Na druhé straně mohl po jedné z mála povedených kombinací vyrovnat Niasse, z malého vápna však svou hlavičkou branku minul.

Definitivní rozhodnutí přinesl deset minut před koncem Jesse Lingard. Ten z levé strany navedl míč na svou silnější pravačku a precizní střelou na zadní tyč stanovil konečnou podobu výsledku na 2:0 pro hosty.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

že,by 4 plichta v řadě?

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes konečne celkom dobrý výkon United, len sem-tam v strede poľa a v zadných radoch nevynútené straty lopty, góly boli parádne, jeden krajší ako druhý, teda dá sa to hodnotiť tak, že sa na to dalo celkom pozerať a ten futbal dnes rozhodne nenudil, čo je pozitívne

Reagovat
tnt03

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele