20. kolo
28.12.2017 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Arsenal FC 2:3

Neporazitelnost Crystal Palace je u konce. Po rekordní osmizápasové šňůře Eagles v Selhurst Parku padli v atraktivním londýnském derby proti Arsenalu. O teprve třetí venkovní vítězství svěřenců Arséna Wengera se postaral především Alexis Sánchez, jenž korunoval výtečný výkon dvěma trefami, jednu doplnil Shkodran Mustafi.

Arsenal poněkud překvapivě nastoupil zpět v rozestavení s třemi obránci, když výjimečně dostal šanci stoper Calum Chambers. Úvod utkání ještě nabídl vyrovnanou podívanou, kdy se domácí nebáli útočit ve vysokém počtu hráčů, ovšem od dvacáté minuty Kanonýři přišpendlili soupeře před vlastní šestnáctkou a dlouhé chvíle jej vůbec nepouštěli k míči. Po výtečné týmové kombinaci ještě Xhakovu nebezpečnou ránu dokázala obrana Palace zastavit, ale krátce nato se Arsenal přece jen dočkal zaslouženého průlomu skóre.

Po nedůrazně odvrácené standardní situaci se k míči na pravém kraji šestnáctky dostal Alexander Lacazette a osmělil se z ostrého úhlu otestovat pozornost brankáře Speroniho. Ten si sice s jeho pokusem dokázal poradit, jenže vyrazil míč pouze k Shkodranu Mustafimu, který v nelehké pozici chladnokrevně uklidil míč do sítě.

Ani po nabytém vedení hosté neustali v herní dominanci a velmi blízko k navýšení náskoku měl záhy Mesut Özil díky výtečné kolmici Alexise Sáncheze, avšak Speroni tentokrát svůj tým kvalitním zákrokem podržel. Deset minut před poločasovým odchodem do kabin pro změnu pokoušel střelecké štěstí Lacazette, ale nadějnou samostatnou akci nakonec zakončil těsně vedle. Když se pak neujal ani slibný protiútok Alexise s Özilem, skončila první půle 1:0 pro Arsenal.

Zatímco v první půli si domácí nevytvořili ani jednu gólovou šanci, po změně stran jim k tomu stačily jen čtyři minuty. Wilfried Zaha na levé straně snadno okolo stínujícího Chamberse poslal do ohně přízemní centr, který nachytal celou obranu Arsenalu a našel nabíhajícího Androse Townsenda, jenž s přehledem srovnal skóre.

Hráči Eagles byli najednou na koni a rozradostnění fanoušci v Selhurst Parku je hnali kupředu za obratem. Jak Schlupp, tak Loftus-Cheek ovšem mířili nepřesně a Arsenal se po krušné pětiminutovce dostal zpět do převahy, až krátce po hodině hry získal vedení zpět na svou stranu. Strůjcem branky byl i tentokráte Lacazette, který v šestnáctce přistrčil míč lépe postavenému Alexisovi, jehož pumelice skrze nohy Tomkinse propálila Speroniho na přední tyči.

Tentokráte již Kanonýři nehodlali ponechat cokoli náhodě a hned o čtyři minuty později hubený náskok zdvojnásobili. Výtečný pas Wilshera si neméně kvalitně zpracoval Alexis Sánchez a samostatný únik zakončil šikovným obstřelením vyběhnuvšího Speroniho.

Sedm minut před koncem mohl ještě utkání zdramatizovat Zaha, který se procpal k zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže v obtížné pozici nedokázal ostrý centr trefit hlavou a odrazem od jeho ramena míč skončil neškodně v zámezí. Co ale nedokázal Zaha, to se již minutu před koncem povedlo Jamesi Tomkinsovi z rohového kopu, a přece jen bylo na napínavý závěr zápasu zaděláno. Arsenal ovšem čtyřminutové nastavení zvládl odehrát s míčem na kopačkách daleko od vlastní branky a důležité vítězství 3:2 si pohlídal.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal musí za 2. Mě stačí 0 .

Reagovat
smazaný uživatel

To je opět nic neříkající tautologie. To jako že vsadíš 02 nebo kurva co? Nauč se vyjadřovat debile.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nevyhraje tip 1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

0:2, dneska se musí nutně vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele