9. kolo
21.10.2017 13:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Watford FC 4:2

Chelsea v předehrávce devátého kola Premier League nakonec zdolala Watford 4:2, ačkoliv její vítězství se rozhodně nerodilo vůbec lehce. Zkraje druhé půle to dokonce vypadalo na další nepříjemnou ránu na fotbalisty v modrém. Blues pak spasil dvěma zásahy střídající Batshuayi.

Že Watford na Stamford Bridge nehodlá jen sekundovat, to dokazoval od prvních minut. V jeho podání byly k vidění pohledné kombinace na jeden dotek a zajímavé akce v ofenzivní třetině. Ty ovšem vedly převážně jen ke střelám ze střední vzdálenosti, ve kterých vynikal především Richarlison, ten ale neměl seřízená mířidla.

Na druhé straně pak udeřilo víceméně z první nadějnější akce - rohový kop rozehrála Chelsea nakrátko, Hazard na vápně oslovil osamoceného Pedra, který parádní střelou z první o tyč otevřel skóre utkání. Pojistku mohl po dvaceti minutách přidat Fabregas, ten ale tváří tvář Gomesovi zazmatkoval a jeho nepovedený lob brankář hostí zlikvidoval.

Zbytek poločasu mnoho vzruchu nepřinesl, na další zásadní moment si tak fanoušci museli počkat až do nastaveného času prvního poločasu. A pro domácí příznivce šlo o pořádný šok - David Luiz totiž dlouhý aut odvrátil k Doucourému, který balón z prvního doteku napálil do sítě a vyrovnal tak na 1:1.

Chelsea začala druhý poločas aktivně, když si po necelé minutě hry jeden ze stoperů Watfordu málem srazil centr Azpilicuety do vlastní sítě. To bylo ale na dlouhou dobu to poslední, co Blues předvedli. Z následného brejku totiž zahodil nemožné Richarlison, který se na malém vápně zjevil zcela osamocený před prázdnou bránou, jenže svůj pokus nasměroval mimo. Chelsea ovšem byla nepoučitelná a po dalších dvou minutách již prohrávala - Bakayoko totiž hloupě ztratil míč ve středu pole, Watford brejk vyřešil parádní kombinací, na jejímž konci se na penaltě zjevil úplně volný Pereyra, který Courtoise překonal podruhé.

A pro Chelsea mohlo být ještě hůř - o chvíli později se po centru na malém vápně zjevil úplně osamocený Richarlison, ten ale pokračoval ve své smůla, když svou hlavičku nasměroval zhruba metr vedle levé tyče.

Hráči v modrém působili, že vůbec netuší, co mají dělat, rychlá otočka ve skóre je skutečně opařila. Na první kloudnou akci se zmohli až v sedmdesáté minutě a k jejich štěstí jim hned přinesla vyrovnání - Willian zprava poslal prudký centr, který si našel střídající Batshuayi a parádní křižnou hlavičkou srovnal skóre.

Tentýž hráč mohl deset minut před koncem strhnout vedení na stranu domácích, když jej Fabregas chytře našel, ovšem belgický forward tentokráte branku přestřelil. Euforie se tak na Stamford Bridge strhla až tři minuty před koncem - to centr Williana před útočníkem Chelsea přizvedl Mariappa, k jeho smůle však tak nešťastně, že víceméně trefil na zadní tyči stojícího Azpilicuetu, od nějž se míč odrazil do sítě.

V samém závěru pak ještě chyboval Britos, který při rozehrávce trefil Bakayoka a do samostatného úniku poslal nečekaného hrdinu Batshuaye, který tak pár vteřin před závěrečným hvizdem stanovil konečnou podobu výsledku na 4:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0 už by trebalo zabrať

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bazingaaa

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele