18. kolo
16.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Southampton FC 1:0

Volný přímý kop Marcose Alonsa nakonec rozhodl o tom, že se z vítězství radovala Chelsea. Španělský levý obránce se v nastaveném čase postavil k rozehrávce volného přímého kopu a trefil se přesně k bližší tyči, čímž rozhodl o vítězství svého celku.

Poslední dobou bývá tak trochu zvykem, že svěřenci Antonia Conteho do duelu nenastoupí zcela koncentrovaní. Ani sobotní zápas nepředstavoval výjimku, kvůli tomu také jako první zahrozili hosté. To pronikl po levé straně Betrand a jeho střílený centr před branku nadělal pořádné problémy Cahillovi, který jej z nebezpečného prostoru odklidil až napodruhé.

Po úvodní dvacetiminutovce však Chelsea převzala otěže pevně do svých rukou a vypracovala si několik nadějných příležitostí. Do té první se po narážečce s Alonsem dostal Willian, přízemní střelou však branku minul. Následně zakončoval nebezpečně z hranice vápna Bakayoko, jeho tečovanou ránu však Forster zneškodnil.

Ke konci poločasu ještě zahrozil Pedro, který se proháčkoval až do pokutového území a tečovanou ranou orazítkoval tyč hostující svatyně. A když už to vypadalo, že poločas dospěje k bezbrankové remíze, postavil se k volnému přímému kopu Alonso a trefil se naprosto přesně.

Tlak domácích pokračoval i v poločase druhém, ačkoliv k úplně vyloženým šancím nevedl. Alonso další ranou z hranice pokutového území protáhl Forstera, Hazardovu dost možná gólovou střelu zase zablokoval Yoshida.

Třicet minut před koncem na hřiště přišel Charlie Austin a pořádně oživil snažení hostů. Prakticky okamžitě se dostal za záda domácí obrany a jeho obstřel musel kvalitním zákrokem likvidovat Courtoise. Stejný moment se opakoval i patnáct minut před koncem, opět byl úspěšnějším belgický brankář ve službách Chelsea.

Domácí celek si vypracoval ještě dvě solidní možnosti - po rychle rozehraném přímém kopu se z úhlu až před Forstera dostal Fabregas, jeho nabídku před prázdnou svatyni však nikdo v modrém nevyslyšel. V nastaveném čase se pak po přihrávce Moraty dostal k zakončení uvnitř šestnáctky, jeho střelu však opět zlikvidoval pozorný Forster. Chelsea to však mrzet nikterak nemrzelo a s přehledem dokráčela k jednobrankovému vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele