7. kolo
30.09.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester City ovládl Stamford Bridge, výhru 1:0 vystřelil De Bruyne

Jestliže mohou vzájemné duely předních klubů napovědět, kdo má k letošnímu titulu Premier League nejblíže, Manchester City se rozhodně uvádí jako žhavý kandidát. Svěřenci Pepa Guardioly totiž po výtečném výkonu zaslouženě triumfovali na půdě Chelsea, neboť aktivní hrou úřadující šampiony za celý zápas takřka k ničemu nepustili. O klíčový průlom skóre se po hodině hry postaral tvrdou ranou zpoza šestnáctky Kevin de Bruyne.

Oba týmy do utkání vstupovaly ve výtečné formě. Zatímco hosté z Manchesteru zvítězili napříč všemi soutěžemi již v sedmi duelech za sebou, Chelsea si v týdnu vyšlápla v Madridu na místní Atlético a díky špičkovému výkonu ukořistila všechny body za výhru 2:1, přestože Blues zprvu prohrávali. Zatímco Pepu Guardiolovi scházel kvůli čtvrteční autonehodě Sergio Agüero, v základní sestavě domácího celku se vůbec poprvé v letošním ročníku Premier League objevil tahoun Eden Hazard.

Ani belgický míčový kouzelník však nedokázal zabránit tomu, aby první půli ovládal soupeř. Citizens se na Stamford Bridge vůbec nedrželi zkrátka a hned od počátku ostře ve vysokém počtu hráčů napadali rozehrávku Chelsea, přičemž hned několikrát byli blízko tomu, aby z vypíchnutého míče či zablokovaného odkopu vytěžili ohrožení Courtoisovy branky. Aktivní pressing v kombinaci s rychlostí křídelních hráčů Sterlinga se Saném dělaly domácím řádné potíže a hráči v modrém museli často zastavovat akce soupeře pouze za cenu faulu.

Chelsea zprvu několikrát zahrozila prostřednictvím Álvara Moraty, jenže španělský forvard si po půlhodině hry přivodil zranění zadního stehenního svalu a musel z trávníku předčasně odkulhat. Manažer Antonio Conte dal v tu chvíli přednost Willianovi na úkor Michyho Batshuayie, ovšem snaha posílit záložní řadu s Hazardem na hrotu se po zbytek poločasu minula účinkem. Citizens měli jasně více ze hry i nadále a dvakrát do přestávky sahali po průlomu skóre. Nejprve brilantní protiútok hostí ztroskotal na nepřesné Sterlingově finální přihrávce a v 44. minutě musel Thibaut Courtois vytáhnout kvalitní zákrok proti hlavičce Fernandinha.

Také po změně stran Manchester City pokračoval v územní převaze a neustálé bušení do zatažené defenzivy Chelsea se hostům po dvaceti minutách přece jen vyplatilo. Zatímco střelu Davida Silvy již z hloubi pokutového území ještě stihl parádním blokem zastavit Marcos Alonso, chvíli nato již nikdo z hráčů v modrém nedokázal zavčasu skočit do pumelice Kevina de Bruyneho, jenž si narazil s Gabrielem Jesúsem a po skvostném úterním zásahu v Lize mistrů s Šachtarem Doněck si připsal i první gól v domácí soutěži.

Ani s nabytým vedením hráči Manchesteru neustali v aktivním napadání a stále svého protivníka nepouštěli k sebemenšímu tlaku, natožpak brankovým příležitostem. Šest minut před koncem měl pojištění náskoku na kopačce Jesús, jenž přesnou ranou z voleje úspěšně překonal Courtoise, avšak na brankové čáře za belgického brankáře stihl zaskočit Antonio Rüdiger. To už ale hosty nijak zvláště mrzet nemusí, neboť si i tak připisují zasloužený triumf 1:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (28)

Přidat komentář
Tuxedo

3:1

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
frederik

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Trapper

2:0

Reagovat
MCFC_8

Hlavny ciel je jasny...neprehrat

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
diastan

bohužel, bez teto trojky bude bod zlatý

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně pořádný zápas o čelo tabulky doufám že předvedeme výborný výkon ikdyz mám strach že Chelsea nás porazí tipuju 2:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kun proste nemuze mit sezonu bez zraneni kdyby mel tak ma 40 golu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Morata - De Bruyne)

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Teoretik

2:3 prosím

Reagovat
Teoretik

ale to je moc optimisticky gólový, oba týmy budou hrát spíš na neprohru

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná bojovnost Manchesteru to napadání bylo parádní kevinova šikovnost rozhodla

Reagovat
MCFC_8

Klobuk dole chlapci! Tak sa ma bojovat, Chelsea sme do nicoho nepustili, skoda ze nepadla poistka, hlavne ta Gabiho strela, ale 3 body su zasluzene doma

Reagovat
diastan

navíc stále první....a Účka ted čekaj 4 zápasy bez výhry

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl fotbal. Z naši strany bojovnost, souhra a celkově ten tým neskutečně Chelsea válcoval. KDB výtečně proti svému bývalému týmu+ důležité tři body proti silnému protivníkovi který byl ovšem mimo hru, protože jsme hráli o dost lépe.

Obrana klapala a ten Delph tam hraje slušně, Ederson v bráně je klíč který funguje, dneska předvedl pár dobrých zákroků a rozehrávek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně takticky zvládnutý zápas,Chelsea jsme skoro do ničeho nepustili..jako je mi jasný,že hráli ve středu s Atleticem ale stejně..žádný pressing a po tom co šel dolů Morata, tak jsme zcela ovládli hru.Tři důležité body a hlavně skvělá hra,Gabriel měl potom trochu smůlu jinak jsem včera chtěl vidět hrát Danila ale Delph si to odehrál neskutečně City till I die!

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nás čekají čtyři domácí zápasy Stoke, Neapol (LM), Burnley a Wolverhampton (League Cup) těším se na Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol bude z těchto soupeřů asi největší oříšek, pokud ale budeme hrát tak jak doteď, nemám strach Se vší úctou ke Stoke, Burnley a Wolverhamptonu...tady nelze brát nic jiného než výhry. Snad se Sergio v repre pauze dá dokopy. Btw nevíš co je s Vincentem? Vypadá to zase na delší dobu, a ikdyž Nico s Johnem zahráli skvěle posledních pár zápasů, Vincenta potřebujeme jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajeme opravdu dobře jako celek, styl a strategie hry od Pepa dává smysl a Ederson v bráně chytá výtečně !

Byl bych hodně opatrný ve všech třech zápasech, výhry by byli fajn to je jisté, ale třeba Burnley nebo Stoke umí být silně nepříjemní. Pravdou je, že poslední vzájemné zápasy jsou naše, ale oni mohou těžit právě v tom jak dokáží silné týmy potrápit a třeba uhrát i bod, který je pro ně nesmírně důležitý, ještě k tomu na venkovní půdě.

Sergio by měl být fit max. za čtyři týdny a Kompas tam je to přesně ten problém co ho trápí už více jak dva roky, zranění a jeho malá výdrž bez zranění. Je to ten správný kapitán týmu, ale tohle už lepší nebude Nevím přesně jeho rozsah zranění, ale myslím, že proti Neapoli bude hrát a snad už mu zdraví vydrží.

Jinak Otamendi, Stones hráli dobře, ale bude potřeba koupit možná ještě jednoho středního obránce popř. využít Danila nebo toho Delpha

Jinak naše ofenzivní síla nemá +, - konkurenci když nepočítám MU, protože to co předvádí KDB, Sané, Sterlng (který šel hrozně nahoru), Aguero, Jesus, David Silva nebo Bernardo je neskutečné, plus poslední zápasy Gündogan a Delph.

Hlavně nesmíme zase usnout, máme většinou vydařené vstupy do sezóny, ale pak "dojde část dechu" a jsme v prdeli i když teď mám Pep tým, který chtěl a šlape hlavně v obraně, která stejně ještě není 100% právě třeba kvůli Kompanymu nebo zraněnému Mendymu !!!

Ještě to chce čas, ale tato cesta je správná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele