1. kolo
12.08.2017 16:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Chelsea FC - Burnley FC 2:3

Totální masakr. Tak by se dal popsat vstup úřadujících šampiónů do nového ročníku Premier League. Mistr ligy v prvním kole již třetí sezónu za sebou nevyhrál, podruhé v řadě dokonce z úvodního střetnutí odešel bez bodu. Burnley si výhru zajistilo v první půli, v druhé části sice favorit mocně stahoval, ovšem ani remízu už nezachránil.

Pozvolný vstup do utkání uťal přesně po čtvrt hodince hry kapitán domácího Cahill, který si při útočném výpadu dal míč daleko od nohy, načež se rozhodl jít do skluzu, ve kterém na kotník trefil záložníka hostí. Sudí Pawson neváhal ani na vteřinku a tasil rovnou červenou kartu - rozhodnutí zřejmě trochu přísné, byť rozhodně obhajitelné.

Antonio Conte na to zareagoval stažením Bogy a nasazením Christensena, jenže Chelsea od té doby jakoby spala. Mdlý a ospalý výkon potrestal po 24 minutách hry Sam Vokes, který po centru z pravé strany prostřelil jak bránícího Luize, tak i natahujícího se Courtoise v brance Blues. Po necelých čtyřiceti minutách hry Stamford Bridge ztichlo podruhé - po nakrátko rozehrané standardní situaci se ke střele úhlu dostal Ward, přičemž jeho projektil se k překvapení všech zastavil až v síti. Kolaps domácího celku byl dokonán dvě minuty před pauzou, kdy se na malém vápně zjevil nikým nehlídaný střelec prvního gólu a upravil na poločasových 3:0.

Těžko odhadovat, co přesně svým ovečkám v šatně pověděl Conte, dá se ale směle předpokládat, že to asi nebylo nic slušného. Chelsea to každopádně probudilo, jelikož se začátkem druhého poločasu převzala otěže a byla tím aktivnějším celkem.

Velmi důležitou změnou však bylo nasazení Alvara Moraty. Ten se prakticky okamžitě zapojil do centra dění a obraně Burnley dělal pořádné starosti. Na svůj premiérový zápis mezi střelce navíc nemusel příliš dlouho čekat - v 69. minutě si naskočil na měkký centr Williana a snížil na rozdíl dvou branek.

O pár minut později jásali domácí příznivci po Moratově zásahu podruhé, byť tentokrát předčasně. Fabregas totiž fantastickým padáčkem vysunul Christensena, který balón nastřelil zpět před branku, kde jej do sítě usměrnil španělský reprezentant. Bohužel se ale nacházel v ofsajdu, a tak branka nemohla být uznána.

Závěrečný tlak Blues narušil Cesc Fabregas, který se nechal deset minut před koncem hloupě vyloučit a poslal tak svůj tým do devíti. Burnley však ani v početní výhodě nedokázalo kontrolovat průběh hry a dvě minuty před koncem inkasovalo podruhé - vysoký míč za sebe prodloužil Morata, ten se pak snesl přesně pod nohy Davida Luize, který prudkou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

O minutku později již poněkolikáté rozčílil Stamford Bridge sudí Pawson, když si zcela vymyslel nedovolený zákrok na hranici pokutového území Chelsea a nabídl tak Bradymu velmi výhodnou příležitost ke skórování. Ten s ní naložil takřka bezchybně - ovšem míč z jeho kopačky nakonec skončil pouze na tyči. Úřadujícím mistrům se tak stále nabízely čtyři minuty ke srovnání skóre - a i když na svého soka vyvinuli pořádný tlak, kýžené vyrovnávací branky se již nedočkali.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
T..oo..M

5:2

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
hradec

Obhajoba titulu bude snad úspěšná, když se kouknu na Mourinha a Guardiolu, tak nemám o nic větší strach než loni. City byli podle mě loni i silnější a letos nakoupili Walkera s Mendym a v obraně jim to podle mě zase nebude klapat, tak jako nám. Trochu větší strach mám z United, ale když si uvědomim s čím hrál Mou loni v EL a teď v Superpoháru, tak je jasný, že s timhle nemůže dlouhodobě uspět proti týmum v PL. V Chelsea se mu to možná dařilo, ale měl mnohem kvalitnější hráče, a ne přemrštěnýho Pogbu a chátrající obranu bez jasnýho lídra

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se ale tvůj názor je trochu z cesty

U nás se konečně vyřešila ta příšerná obrana, která se tu táhla roky... Walker a Mendy mi přijdou jako velmi vhodné posily, určitě bych neřešil cenu... (v roce 2017)

Jde spíše o to jak to Pep bude hrát, aby to fungovalo jak má. Nový brankář bude také mnohem lepší než zklamání v podobě Brava.

Uvidíme jak to bude v průběhu času rozvíjet.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě k obraně, bude Danilo, který ať je jaký je, tak je univerzál + klidně nějakého toho mladíčka na poháry.. Neber to ve zlém hradec

Reagovat
hradec

Jsi to ty Kubajs888??

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja myslim ze urcite

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Noustress

dufam, že dostaneme hned v prvom zapase nafrak aby sa Roman spamätal a rozšíril káder

Reagovat
vedder

vyslyšeno

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečnej druhej poločas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele