2. kolo
19.08.2017 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - West Bromwich Albion 0:1

Nepříliš záživné utkání mezi Burnley a West Bromwichem Albion oživil až střídající Hal Robson-Kanu, který v rychlém sledu za sebou skóroval a poté se nechal vyloučit. Ani v početní nevýhodě však obrana Baggies nepovolila a brankář Foster dokonce za celých 90 minut nemusel ani jedinkrát zasahovat - na přesné střely i na góly tak hosté zvítězili 1:0 a stále v novém ročníku Premier League zůstávají stoprocentní.

Přestože Burnley, jež na úvod sezony zaznamenalo senzační triumf na půdě obhájce titulu Chelsea, mělo míč na kopačkách téměř po sedmdesát procent zápasu, k průlomu skóre tato ofenzivní snaha nevedla. Defenzivu Tonyho Pulise nerozhodila ani přetrvávající absence Garetha McAuleyho s Jonnym Evansem, byť u nebezpečných střel Hendricka s Gudmundssonem měli hosté i trochu štěstí.

První šance odpoledne přicházely takřka výhradně ze standardních situací. Z rohových kopů takto zahrozili Rodriguez s Fieldem, zatímco na opačné straně selhal v nadějné hlavičkové pozici Ben Mee. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Pouhé dvě minuty po změně stran sice tečovaná rána Jakea Livermorea doskákala až za záda Toma Heatona, jenže naneštěstí pro anglického reprezentanta střele předcházelo ofsajdové postavení Jaye Rodrigueze.

Závěrečnou dvacetiminutovku přišel na trávník Turf Moor oživit Hal Robson-Kanu a nutno dodat, že byl v tomto ohledu až nad očekávání úspěšný. Nejprve útočník West Bromwiche ukázal svou světlou stránku, když po Phillipsově přiťuknutí vyzrál na Warda s Tarkowskim a tvrdým zakončením nedovolil zasáhnout ani Heatonovi. Sedm minut před koncem však Robson-Kanu trefil v hlavičkovém souboji Matta Lowtona loktem a sudí Martin Atkinson bez váhání vytáhl červenou kartu.

Zatímco proti Chelsea se Burnley povedlo přesilovku beze zbytku využít, na druhý pokus již podobný úspěch neslavilo. Pokusy Hendricka, Vokese i střídajícího Walterse totiž skončily vždy mimo tři tyče Fosterovy brány a West Bromwich je tak po sobotním programu druhého kola jediným klubem, který ještě bodově drží krok s vedoucím Manchesterem United.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele