13. kolo
26.11.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Arsenal v Burnley vydřel výhru z penalty v poslední minutě

V loňské sezoně londýnský Arsenal v obou vzájemných duelech s Burnley ukořistil všechny body zásluhou vítězného gólu po vypršení základní hrací doby, a přesně totéž se opakovalo do třetice. Vše již nasvědčovalo tomu, že Clarets na Turf Moor po kvalitním výkonu uhájí navzdory úbytku sil bezbrankový stav, jenže v poslední minutě dvouminutového nastavení zařídil Kanonýrům důležitou výhru 1:0 úspěšně proměněným pokutovým kopem Alexis Sánchez.

Za dychtivé podpory domácích fanoušků se hráči Burnley na svého soupeře od úvodních minut nebojácně vrhli a testovali obranu Arsenalu jedním ostrým centrem za druhým. Největší šanci první půle si ovšem Clarets vybojovali ziskem míče na polovině hřiště po zaváhání Bellerína, z čehož vzešel rychlý protiútok a povedené zakončení Johanna Gudmundssona. Ten naznačením střely oklamal stínujícího Monreala a vypálil na Petra Čecha tvrdou ránu, kterou k úlevě českého gólmana zastavila přední tyč.

Odpověď Arsenalu neměla dlouhého trvání. Jen pár minut po Gudmundssonově nebezpečném pokusu vyzrál Alexander Lacazette na levé straně hřiště na Tarkowského a přízemním centrem vybídl ke střele nabíhajícího Aarona Ramseyho. Velšský záložník však skákající míč v obtížné pozici netrefil podle svých představ a z nadějné pozice branku přestřelil.

Neúprosný boj ve vysokém tempu pokračoval i nadále a natěšené tribuny Turf Moor bouřily při každém zisku míče domácího týmu. Zatímco Arsenal se zmohl jen na nepřesné ostřelování z uctivé vzdálenosti, Burnley do přestávky ještě jednou zahrozilo přímým kopem Robbieho Bradyho. Petr Čech ale proti kroucené ráně pod břevno zvládl zakročit a postaral se tak v poločase o bezbrankový stav.

Po změně stran již byl na trávníku k vidění jiný obrázek. Burnley upustilo od vyčerpávajícího napadání a v hlubokém defenzivním bloku trpělivě přečkávalo nastalou herní dominanci Arsenalu. Právě v těchto chvílích byla nejpatrnější absence Mesuta Özila, jehož z nominace vyřadila nemoc. Domácí defenziva tak bezpečně potvrzovala, proč aspiruje na čtvrté čisté konto v řadě, a brankář Nick Pope s výjimkou Lacazettovy nedůrazné střely ani nemusel zasahovat.

I vzhledem k pouhému dvouminutovému nastavení se zdálo, že utkání dospěje k remíze, ovšem Arsenal proti čím dál unavenějšímu soupeři stihl podniknout ještě jednu akci, která konečným výsledkem řádně zamávala. Centr na zadní tyč posunul nehlídaný Kolašinac k Aaronu Ramseymu, jenž po zákroku Tarkowského padl k zemi a sudí Lee Mason nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu.

Obřího tlaku rozhodnout zápas se zhostil Alexis Sánchez, a to na výbornou. Jeho tvrdou přízemní ránu nedokázal Pope zastavit, přestože vystihl směr letu míče, díky čemuž Arsenal stejně jako loni dramaticky gólem v nastavení ukořistil na Turf Moor velecennou výhru 1:0. Kanonýři se tak v tabulce posunuli na čtvrté místo před Liverpool i Tottenham a za třetí Chelsea zaostávají již jen o jeden bod.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
frederik

2.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele