37. kolo
04.05.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Manchester United 1:0

Velké překvapení se událo na stadionu Falmer v Brightonu. Nováček soutěže si připsal cenný skalp slavného Manchesteru United a výrazně se přiblížil konečné záchraně. Naopak Rudí ďáblové se zatím nestali vicemistry, další šanci stvrdit druhé místo budou mít v předposledním kole. Zápas rozhodl jedinou brankou

Pro Brighton to byl pochopitelně velký sváte. Manchester United na své půdě nikdy předtím nehostil a natěšený Falmer stadium snil svůj sen o velké výhře nad jedním z nejslavnějších celků nejen Anglie, ale celé fotbalové historie.

Mourinhova parta si na půdě nováčka mohla zajistit titul vicemistra, ovšem to se jí prozatím nepovedlo. Utkání začalo pro United pěkně divoce a už ve třetí minutě zdvihal ruce nad hlavou Fellaini, který však vsítil gól z ofsajdu, takže se následně pokračovalo za nerozhodného stavu. Na druhé straně prověřil De Geu Groß.

Brighton se slavnějšího soupeře rozhodně nebal a ve 25.minutě pořádně protáhl De Geu Murray. Jeho ránu výtečným zákrokem vyrazil. Španělský brankář měl v prvním poločase celkem dost práce a byl nejvýraznější postavou v dresu Rudých ďáblů. Proti Izquierdovu pokusu tasil další zákrok a jen díky němu Manchester ještě neprohrával.

Po změně stran se vytáhl i Ryan, který zareagoval na Pogbovu střelu k tyči. Brighton ale pokračoval v zatápění a v 57.minutě rozjásal domácí publikum. Izquierdo z úhlu vracel balón na malé vápno, kam si naběhl Pasqual Groß a hlavou překonal De Geu. Brighton vedl 1:0 a na řadě byla Mourinhova parta.

Manchester sice převzal iniciativu, ale k žádné větší příležitosti se nedostal. Pogba to zkusil z třiceti metrů neúspěšně a Lingard tři minuty před koncem z dobré pozice netrefil branku. Sudí Pawson ještě nastavil pět minut, ale Brighton si historické vítězství ujít nenechal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
popltak

Králové opět vyhrají - 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

mozna tak Twitteru a podobnych uzitecnych ho.en

Hezky den

Reagovat
t0mmy33MCFC

kralove venuj se historii a nemusis sem ani chodit sledovat pritomnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj pane krali

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

remizka jak vino

Reagovat
t0mmy33MCFC

a my jim jeste porad tak prejeme v tipech

Reagovat
Kuba94

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

V článku je nesmysl. I kdyby MU vyhrál, tak by třetí místo ještě neměl jisté. Třetí Liverpool by se sice nemohl dotáhnout, ale Spurs ano, protože mají o zápas méně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kaaspis

V komentářích více fanoušků City než United..komplex?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele