33. kolo
08.04.2018 15:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Arsenal FC - Southampton FC 3:2

Přestože Arsenal ligovou sezonu dohrává bez větších ambicí, v posledních kolech není v zápasech Kanonýrů o góly a dramatické situace nouze. Stejně tak tomu bylo v případě duelu se Southamptonem, který na Emirates Stadium nejprve vedl, pak v závěru srovnal na průběžných 2:2, a přesto nakonec odjíždí s nepořízenou. Na samém sklonku střetnutí ještě došlo k jednomu vyloučení na každé straně, když si červenou kartu vysloužili Stephens s Elnenym.

Hrdinou utkání se stal domácí forvard Danny Welbeck, jenž si připsal dva góly a jednu asistenci a vrchovatou měrou tak přispěl k šestému triumfu Arsenalu napříč všemi soutěžemi za sebou. To Saints naopak potřetí v řadě prohráli a boj o záchranu se jim čím dál více komplikuje. Ani v příštím kole tým Marka Hughese nečeká nic lehkého, neboť bude muset zavítat na Stamford Bridge proti Chelsea.

V posledních týdnech hraje v Arsenalu prim Evropská liga, zatímco domácí soutěž je odsunuta na vedlejší kolej. To se náležitě projevilo na základní sestavě, která oproti čtvrtečnímu čtvrtfinále s CSKA Moskva čítala hned sedm změn s výhledem na odvetu v příštím týdnu, a tak se šance dočkal mimo jiné i mladíček z akademie Arsenalu Reiss Nelson.

První šance odpoledne připadla hostům, a hned se z ní urodil i průlom skóre. Tolik typický chaos pro letošní defenzivu Arsenalu, který vyústil v naprosté nedorozumění Petra Čecha se statickým Shkodranem Mustafim, využil Shane Long a pohotovou tečí na přední tyči poslal hosty do vedení.

Prořídlé tribuny Emirates Stadium se ovšem ještě do přestávky dočkaly obratu. Nejprve v osmadvacáté minutě Piérre-Emerick Aubameyang špičkou kopačky procpal míč do sítě po výtečném Welbeckově sklepnutí do volného prostoru a nedlouho nato sám anglický forvard zařídil Kanonýrům vedení. Roli asistenta v tu chvíli převzal Alex Iwobi, po jehož kolmici si Welbeck zasekl míč do středu hřiště a jeho ránu z hranice pokutového území nešťastně tečoval Maya Yoshida, takže brankář McCarthy neměl šanci zasáhnout.

Atraktivní fotbal plný šancí pokračoval i po změně stran. Na jedné straně musel McCarthy zasahovat proti štiplavým ranám Iwobiho se Xhakou, na druhé zase měl Petr Čech co dělat, aby vytěsnil dělovku Hojberga, a po rohovém kopu se musel spolehnout na Mohameda Elnenyho, jenž na brankové čáře zastavil Hoedtovu gólovou hlavičku. Když se pak přece jen excelentní tečí Cédricovy rány prosadil podruhé Shane Long, radost mu zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Sedmnáct minut před koncem se již Saints za svou snahu dočkali zasloužené odměny. Střídající Charlie Austin byl na hřišti sotva minutu, když zblízka doklepl Cédricův přízemní centr, a bylo vyrovnáno. Radost hostí však vzápětí do třetice zhatil Danny Welbeck, jenž sice chvíli předtím nedokázal usměrnit skákající míč do sítě z malého vápna, ale v 81. minutě vše vynahradil povedenou hlavičkou po centru aktivního Iwobiho.

V nastaveném čase ještě došlo na dvojnásobnou změnu počtu hráčů na hřišti, neboť předčasně do šaten putoval Jack Stephens za šarvátku s Wilsherem a chvíli nato uviděl červenou kartu také Mohamed Elneny rovněž za zbytečné pošťuchování s frustrovanými hráči Southamptonu. Skóre se už ale neměnilo, a tak si Arsenal připisuje tři body za výhru 3:2 a na pátou Chelsea ztrácí tři body. Saints zůstávají osmnáctí s tříbodovým mankem na záchranu a jedinou útěchou jim může být, že oproti konkurenci mají ještě jedno utkání k dobru.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 (Aubameyang,Ramsey,Mustafi) poločas 1:0

Reagovat
kattos

Mustafi dneska otřesný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele