1. kolo
11.08.2017 20:45 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Šílenost na Emirates: Arsenal přestřílel Leicester 4:3

Atraktivnější a dramatičtější zahajovací klání nového ročníku Premier League si snad fotbaloví příznivci ani nemohli přát. Skóre zápasu londýnského Arsenalu s Leicesterem City se totiž měnilo od druhé až do pětaosmdesáté minuty hned sedmkrát a vítězně nakonec z této bláznivé kovbojky vzešli domácí Kanonýři, přestože v utkání hned dvakrát museli dotahovat.

Hlad fotbalové veřejnosti po gólech ukojil páteční duel takřka okamžitě. Skóre totiž otevřel již ve druhé minutě Alexander Lacazette, jenž svůj soutěžní debut v dresu Kanonýrů započal výstavní hlavičkou z Elnenyho centru, k níž se Kasper Schmeichel natahoval marně. Odpověď hostí však byla příkladná. Sotva tři minuty nato se po sérii rohových kopů prosadil rovněž hlavou Shinji Okazaki díky výtečné Maguirově práci na zadní tyči.

Přestože se Arsenal ujal iniciativy a přispendlil Foxes k vlastní šestnáctce, žádná z nadějných střel Welbecka či Kolašinace si cestu do branky neproklestila. Leicester si na další brankovou příležitost musel počkat až na přelom půlhodiny hry, ovšem na rozdíl od domácích ji beze zbytku využil. Chybu v rozehrávce Arsenalu potrestal Marc Albrighton perfektním centrem k nohám nabíhajícího Jamieho Vardyho, pro nějž už nebyl problém zavěsit míč z bezprostřední blízkosti pod břevno.

Vše tak nasvědčovalo poločasovému vedení hráčů v modrých dresech, jenže poslední minuta nastaveného času přinesla čtvrtý gól zápasu, který jen podtrhl bláznivost celé první půle. Na nepovedenou ránu padajícího Lacazetta nejrychleji zareagoval Sead Kolašinac, který následně předložil míč před prázdnou branku Dannymu Welbeckovi, jenž navzdory mírnému zaškobrtnutí stanovil ještě do přestávky skóre 2:2.

K uklidnění tempa, natožpak nárůstu skóre nedošlo ani po změně stran. V šestapadesáté minutě totiž obrana Arsenalu zaspala při bránění rohového kopu, čehož využil přesně umístěnou hlavičkou na přední tyči Jamie Vardy a svou druhou trefou večera poslal znovu Leicester do vedení. Do bezhlavého útočení se tak znovu museli pustit domácí, což ještě posílilo nasazení Girouda a Ramseyho s Walcottem. Obrana Foxes zprvu ještě úspěšně tlaku soupeře vzdorovala, avšak právě první dva zmínění střídající hráči se v závěrečné desetiminutovce postarali o strhující obrat.

Osm minut před vypršením základní hrací doby Granit Xhaka našel v natěsnané šestnáctce Leicesteru volného Aarona Ramseyho a velšský záložník si s nabídnutou příležitostí poradil perfektně. Sotva rozjívené tribuny Emirates Stadium stačily doslavit vyrovnání na 3:3, poslal je v pětaosmdesáté minutě do učiněné extáze Olivier Giroud, jenž z Xhakova rohového kopu předvedl další ukázkové zakončení hlavou přesně pod břevno. Arsenal tak v šíleném zahajovacím zápase Premier League triumfoval na Leicesterem City v poměru 4:3.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
T..oo..M

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyz fandim hostum, Asrenal na ne umi. Vyhrali taky pohar proti Chelsea a v Pa vyhraji zase

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Largo

Tak co Mahrez, nastoupí, nebo je na odchodu k nám?

Reagovat
hradec

Podle mě na lávce

Reagovat
Kuba94

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Mr.S

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Mikesh

Ty vole díváte se na to někdo, doufám, že i Sanchez z tribuny jak si tam pofukoval tu žvejku a škodolibě si vduchu říkal, zase prohrávají tragédi tak to byl neskutečný zápas o který přišel a ta hra se mi bez něho zamlouvala docela víc, pošlete ho do PSG dokud nepude zadáčo machýrek a ty prachy poslat za Lemara, krasné první kolo..super zážitek věřil sem až do konce a Laca mě příjemně překvapil.

Reagovat
adoxx

Tak to je škoda krásnej zápas ,ale bohužel prohra ,je to škoda ,ale nevadí budou další zápasy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele