37. kolo
06.05.2018 17:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Wengerovo domácí loučení nabídlo pětihvězdičkovou podívanou

Za daných okolností si Arséne Wenger snad ani nemohl přát lepší rozloučení před domácím publikem. Poslední zápas Arsenalu na Emirates Stadium pod vedením dlouholetého francouzského manažera proti Burnley totiž skončil zcela suverénní výhrou Kanonýrů 5:0, která navíc znamená definitivní pojištění šestého místa, a tedy přímou účast v příštím ročníku Evropské ligy.

Ještě před samotným zápasem vzdali všichni zúčastnění na Emirates Stadium hold Arsénu Wengerovi včetně tzv. Guard of Honour v podání obou týmů i rozhodčích. Tuto slavnostní náladu si pak oba týmy zdánlivě přenesly i do samotného utkání, neboť Arsenal od počátku na hřišti dominoval, zatímco hráči Burnley místy působili, jako by nechtěli překážet v cestě za triumfální Wengerovou rozlučkou.

Na průlom skóre si museli diváci počkat jen třináct minut. Rychlá narážečka Iwobiho s Lacazettem na hranici pokutového území vyústila ve střílený centr francouzského forvarda, na který si správně počíhal Piérre-Emerick Aubameyang a sklepl zblízka míč do sítě.

Také po zbytek první půle se hrálo převážně na útočné polovině Arsenalu a bylo jen otázkou času, než se Kanonýrům povede zvýšit hubený náskok. Nebezpečné střely Mchitarjana se ještě neujaly, ovšem v nastavení o sobě dalo znovu vědět duo Iwobi-Lacazette, kdy první jmenovaný vybídl ke sprintu Héctora Bellerína, jehož pobídku usměrnil Lacazette ležérně z voleje na přední tyč.

Po změně stran hosté vstoupili do hry o poznání aktivněji, jenže navzdory zvýšené ofenzivní snaze padaly další góly jen do branky Nicka Popea. Nejprve po dravém Wilsherově průniku propálil tvrdou ranou vše před sebou Sead Kolašinac, pak se trefil nekompromisně pod břevno Alex Iwobi díky skvělé práci Aubameyanga a sám gabonský forvard korunoval excelentní výkon čtvrthodinu před koncem, když intuitivně špičkou kopačky tečoval do sítě prudký centr Bellerína.

V samém závěru mohli domácí v exhibičním tempu i s klubovým kapitánem Perem Mertesackerem na hřišti svůj střelecký účet ještě navýšit, avšak pumelice střídajícího Welbecka skončila jen na spojnici břevna a tyče. Arsenal tak rozdrtil Burnley 5:0, pojistil si šestou příčku zaručující přímou účast v příštím ročníku Evropské ligy a nanejvýš stylově se na Emirates Stadium rozloučil se svým legendárním manažerem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele