7. kolo
01.10.2017 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal si poradil s Brightonem a zvítězil 2:0

Dobré nástupy do obou poločasů stačily londýnskému Arsenalu k tomu, aby bezpečně potvrdil roli favorita a góly Monreala s Iwobim porazil nováčka z Brightonu. Zatímco Petr Čech v domácí brance takřka nemusel zasahovat, Matt Ryan byl v mnohem větší permanenci a hned několikrát se musel spolehnout i na výpomoc bránících hráčů, aby nebyl konečný výsledek ještě jednoznačnější.

Úvodní dvacetiminutovka patřila jednoznačně domácím. Kanonýři dobývali zatažený blok soupeře takřka s 80% držením míče a zasypali branku Matta Ryana hned osmi střeleckými pokusy. Hned v druhé minutě dělily centimetry od pátého zásahu sezony Alexandra Lacazetta, jehož dělovka zpoza šestnáctky orazítkovala Ryanovu levou tyč.

Po čtvrthodině se už ale Arsenal přece jen dočkal. Xhakův přímý kop vnesl do šestnáctky Brightonu chaos, během nějž hostující obrana dokázala zablokovat rány Mustafiho s Bellerínem, ovšem třetí odražený míč připadl Nachu Monrealovi, který již přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Teprve s inkasovaným gólem se ke slovu dostali i hráči Brightonu a Solly March po šikovně rozehrané standardní situaci stejně jako Lacazette výtečnou střelou napálil brankovou konstrukci. Arsenal tak dostal rázné varování, že ještě nemá zdaleka vyhráno. Čtyři minuty před koncem první půle Arsenal podnikl po rohovém kopu soupeře bleskový protiútok, na jehož konci se po Kolašinacově přihrávce ocitl Aaron Ramsey, jenže se zakončením do Ryanova protipohybu si na australského brankáře nepřišel a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Deset minut po změně stran již Arsenal další šancí na pojištění náskoku nepohrdl. Na konci kombinace mezi Ramseym a Alexisem na hranici pokutového území se po brilantní Alexisově patičce ocitl osamocený Alex Iwobi, na jehož tvrdou střelu neměl Ryan nárok. Zatímco se Brighton vzpamatovával z dvojnásobného manka, domácí pokračovali honbě za dalšími góly a nebýt zásahů Dunka s Marchem na brankové čáře proti pokusům Alexise a Kolašinace, rozdíl ve skóre by po hodině hry byl ještě vyšší.

S výjimkou posledních minut, kdy se hráči Brightonu dostali k několika slibným pokusům Murrayho s Pröpperem, dokázal Arsenal bezpečně utkání dovést do vítězného konce. Výhrou 2:0 svěřenci Arsena Wengera poskočili v tabulce na průběžné páté místo, přičemž za čtvrtou Chelsea zaostávají pouze vinou horšího skóre. Brighton se sedmi body zůstává jen těsně nad zónou sestupu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele