4. kolo
09.09.2017 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal rozprášil matný Bournemouth třemi góly

Po dvou prohrách na hřišti soupeře potřeboval Arsenal znovu zabrat a stejně jako v zahajovacím duelu sezony proti Leicesteru si diváci na Emirates Stadium mohli užít brzký gól zásluhou Dannyho Welbecka. Útočník Arsenalu pak asistoval u branky Alexandra Lacazetta a po změně stran přidal sám ještě jednu trefu, díky čemuž Kanonýři suverénně zvítězili 3:0, přestože museli závěr utkání dohrávat o desíti vinou zranění střídajícího Coquelina. Bournemouth podal žalostný výkon a nadále čeká na první bod v sezoně.

Uběhlo sotva pět minut, když Sead Kolašinac prchnul po levé straně a naservíroval do pokutového území perfektní centr na hlavu Dannyho Welbecka. Přestože anglický forvard nedokázal míč trefit čistě, na překonání Asmira Begoviče to stačilo i tak.

Zatímco hosté se v prvním poločase marně hledali, Arsenal zůstával při chuti. Blízko měl k navýšení náskoku Mesut Özil z přímého kopu, avšak Begovič předvedl výtečný zákrok a dokázal střelu německého záložníka vytěsnit na roh. V osmadvacáté minutě už ale ani bosenský dlouhán nedokázal zabránit dalšímu gólu ve své síti. Vše odstartovala Özilova průniková přihrávka, kterou nedokázal vypíchnout Nathan Aké, kvůli čemuž se v přečíslení ocitlo duo Welbeck-Lacazette a po rychlé narážečce francouzský forvard skóroval parádní ranou pod břevno zpoza šestnáctky.

Osm minut před odchodem do kabin mohl Alexander Lacazette skórovat ještě jednou, když Welbeck stihl zablokovat Begovičův odkop, ale gólman Bournemouthu stihl své zaváhání napravit a Lacazetův pokus na poslední chvíli zachytil. Přesto mohli být domácí s první půlí plně spokojení, zatímco Eddieho Howea čekal v kabině kus práce.

Hned dvě minut po změně stran mohl anglickému manažerovi zlepšit náladu Jermaine Defoe, ovšem svou hlavičku nasměroval pouze do tyče. Místo zdramatizování skóre tak v padesáté minutě bylo o vítězi rozhodnuto, neboť se po Goslingově selhání ve středu pole podruhé v zápase prosadil Danny Welbeck. Tentokráte reprezentant Albionu ukázal výtečné zakončení levačkou, když po Ramseyho přistrčení křižnou přízemní ranou poslal míč přesně k tyči.

V šedesáté minutě mohl Welbeck potvrdit titul muže zápasu dokonáním hattricku, ovšem jeho technické zakončení obloučkem nakonec skončilo těsně vedle. Zdálo se, že Arsenal již bude zápasu dominovat až do konce, obzvláště s nasazením Alexise Sáncheze s Olivierem Giroudem, avšak třetí střídající Francis Coquelin si nešťastně přivodil svalové zranění a musel odstoupit bez další náhrady v červeném dresu.

Až v posledních minutách během početní převahy dokázali hosté soupeře zatlačit, ovšem vyjma jedné Moussetovy hlavičky mohl být Petr Čech v klidu. Arsenal si tak pohodlně došel pro vítězství 3:0, které Kanonýrům před nadcházejícím výjezdem na půdu Chelsea rozhodně prospěje. To Bournemouth zůstává nadále bez bodu předposlední.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele