20. kolo
02.01.2017 18:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 0:2

Šestá výhra v řadě pro Manchester United, nicméně tentokrát ji zastiňuje výrazně chybující tým rozhodčích okolo Mikea Deana. Ten zlomil West Ham už v patnácté minutě, kdy nesprávně vyloučil Feghouliho. Rudí ďáblové využili přesilovky po hodině hry zásluhou Maty, druhý gól však přidal Zlatan Ibrahimović z poměrně jasného ofsajdu.

West Ham byl v úvodu utkání lepším týmem, během prvních pár minut se Payet a spol. pokusili snad o pět střel, leč ani jedna nemířila na branku. Jen Lanziniho pokus, taktéž nepřesný, raději De Gea kryl. Až v patnácté minutě sebral domácím vítr z plachet Mike Dean, když Sofiane Feghouli tvrdě, leč neúmyslně a s pokrčenou nohou, vjel do Phila Jonese. Nechvalně známý sudí, zřejmě i kvůli teatrálnímu představení stopera Man Utd, nesprávně alžírského fotbalistu vyloučil a poslal Hammers do oslabení.

Od té doby se dle očekávání hrálo na jednu branku. Manchester United se chopil otěží utkání, často držel míč na kopačkách a pohyboval se v okolí šestnáctky West Hamu. Jenže gólovou šanci si za celý první poločas vytvořil jednu jedinou, když Antonia Valenciu po sklepnutí Mchitarjana zázračně vychytal Darren Randolph a následnou dorážku poslal Jesse Lingard nepochopitelně do tyčky.

I když hráli proti deseti, byli Red Devils ve finální třetině jen málo kreativní. West Hamu naopak vyhovovala přímočařejší hra a jistá míra liknavosti hostů v defenzivě. Krátce před pauzou předvedl parádní zákrok David De Gea, jehož poprvé vážně prověřil Manuel Lanzini. A i po změně stran to byli Kladiváři, kdo jako první zahrozil, Michail Antonio hlavičkoval ve skvělé pozici, ale branku minul.

Zlomový moment zápasu se odehrál po hodině hry. Antonio nejdříve fatálně nevyužil otřesné hry zadní čtyřky Man Utd a neproměnil samostatný nájezd po skvělé příhře Lanziniho. No a za pouhé dvě minuty se střídající Rashford protáhl do vápna, zadovkou oslovil dalšího žolíka Juana Matu a José Mourinho mohl u postranní čáry konečně slavit.

Pojišťovacího gólu se málem dočkal Marcus Rashford, jeho rána totiž proklouzla Randolphovi pod paží a orazítkovala tyč. Až čtvrt hodiny před koncem tak definitivně rozhodl Zlatan Ibrahimović, jemuž nicméně taktéž pomohla chyba sudích. V momentě přihrávky od Herrery se totiž nacházel v ofsajdu, což jeho pohotovou ránu k tyči mírně zastiňuje.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Payet - Ibra, Pogba, Michitarjan)

Reagovat
PePiG7

1-3 Carrol-2xIbra, Herrera

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
niflheim

1:4

Reagovat
scholes18

presne tak to vidím aj ja...

Reagovat
OnlyWHU

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za sestavu? Ani jeden klasicke utocnik? To jsem na to zvedavej

Reagovat
Beči

Antonio.

Reagovat
smazaný uživatel

Feghouli je kokot.Hraje hovno a kdyz dostane sanci od zacatku,tak si zahraje 15 min.a necha se nesmyslne vyloucit

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvam se.Videl jsem jeste jednou zaznam a na cervenou to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali jste dobre kluci,bojovalo se i v deseti:Skoda,ze Michal nedal v 60.min ten samostatnej najezd Rozhodci Fuck off!!!!!!!

Reagovat
Beči

Tak tenhle zápas rozhodčí opravdu hrubě nezvládl. Hodně mírně řečeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože miluje Tottenham, ten je tim dávno známej

Reagovat
OnlyWHU

Jsem tak zhnusenej výkonem rozhodčích, že jsem po zápase raději nepsal. Jak může takový imbecil pískat PL. Kvůli takovejm výkonům se raději moc nedívám na naši ligu. A teď tohle... Snad jsme si to už vybrali a bude líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele