37. kolo
12.05.2017 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Batshuayi vystřelil Chelsea na hřišti WBA definitivní jistotu titulu

Premier League má nového šampiona! Chelsea využila hned první mečbol, na hřišti West Bromwiche vyhrála 1:0 a dva zápasy před koncem sezóny si zajistila korunu pro krále anglického fotbalu. Velmi pečlivou obranu domácího celku jako jediný překonal střídající žolík Michy Batshuayi, jenž deset minut před koncem odpálil hektolitry šampaňského, jež na příštích dvanáct měsíců zaplaví celý Albion.

Zbylé dva zápasy si tak Chelsea může vychutnávat Guard of Honor od svých protivníků, ani Tottenham již novopečeného mistra nemůže ohrozit. Blues mají momentálně desetibodový náskok a Kohouty čekají jen tři zápasy.

Už v první minutě na Hawthorns však fanouškům Chelsea zatrnulo, když Rondón hlavičkoval a Thibaut Courtois musel míč vytahovat zpod břevna. Další minuty ale patřily výhradně hostům, kteří především přes dirigenta Cesca Fábregase vytvářeli řadu náznaků šancí.

Většinou však zůstalo u náznaků, jako při střelách Pedra či Azpilicuety, které Fábregas vybídl centrem nebo přihrávkou. West Brom se dle očekávání nikam nehnal a opatroval zadní vrátka. Početná ekipa vládla šestnáctce a často blokovala pokusy hostí, zastavili takhle rány obou výše jmenovaných střelců. Po půlhodině hry pak nebezpečně vypálil Fábregas a jen těsně minul.

Druhý poločas naopak začal dost zostra, výtečný zákrok musel Foster vytáhnout hned záhy proti přesné ráně Mosese. Během prvních sedmi minut se do meruny opřeli taky Pedro, Fábregas a znovu Moses, ale všem k radosti něco chybělo. Velmi blízko byla Chelsea kýžené brance po akci Hazarda, vlastní gól Dawsona ale na poslední chvíli odvrátil střídající Yacob.

Okolo sedmdesáté minuty se Baggies dostali ke dvěma zajímavým šancím - poprvé se do samostatného úniku dostal Salomon Rondón, ale jeho postup zastavil vynikající Azpilicueta. O chvíli později už Chadli ohrozil Courtoise, ale nikterak závažně.

Antonio Conte reagoval a poslal na hřiště Williana s Michym Batshuayim. A byl to právě belgický žolík, kdo definitivně odšpuntoval modrou radost. Nepovedenou ránu Cahilla zachytil deset minut před koncem Azpilicueta, jenž poslal míč před branku a Batshuayi se štěstím propasíroval balón za Fosterova záda.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tuxedo

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5 - 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1=TITUL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme si pro ten titul! 0:2

Reagovat
hradec

WBA 0:5 CHE

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
HullCity

Chelsea gratulace,ale proč se lidi smějí Tottnehamu nechápu...to by spíš měli Liverpoolu,Arsenalu nebo City,ale ne Spurs,kteří nikdy nebudou favority na zisk trofeje a jak to vypadá tak jakékoli trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

... Tottenham je velmi velmi bohaty klub a na vedlejsi kolej ani nahodou nepatri. Tim netvrdim, ze penize jsou vse. Penize jsou nezbytny zaklad, bez kterych to na teto urovni nepujde. Favority na zisk trofeje budou hned na zacatku nove sezony. Tottenham muze klidne urvat double. Ja bych se nedivil, hraji bomba fotbal . Ale jinak souhlas, maslo na hlave by meli mit v jinych klubech, pocinaje Arsenalem atd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele