11. kolo
06.11.2016 16:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

United smetli Swansea už za poločas, probral se i Zlatan

Takovýto výsledek potřeboval Manchester United jako sůl. Zatímco v řadě předešlých zápasů se Rudí ďáblové trápili navzdory jasné převaze v koncovce, na půdě Swansea šlo z jejich strany o efektivní hitparádu, jíž odpovídalo poločasové skóre 3:0. Skóre otevřel krásnou ranou Paul Pogba, jehož záhy doplnil dvěma trefami Zlatan Ibrahimović, který tak konečně utnul šestizápasový střelecký půst. Po změně stran si již hosté vedení navzdory van der Hoornově snížení pohlídali a drží tak kontakt s čelem tabulky, zatímco Swans zůstávají předposlední.

Manažer United José Mourinho nasadil poněkud nezvyklou sestavu, do níž se nedostali hráči jako Blind, Shaw, Martial, Lingard, Rashford či Mchitarjan, a jako podpora Zlatana Ibrahimoviće naskočilo po boku Paula Pogby duo Rooney - Mata, zatímco kraje obrany obhospodařovali Ashley Young s Mateem Darmianem. Domácí kouč Bob Bradley zase odvážně vsadil na hru s dvěma útočníky, kdy se do základní sestavy podívaly obě španělské letní posily Fernando Llorente a Borja Bastón. K lepší volbě si ovšem mohl jednoznačně gratulovat první jmenovaný...

Hned v patnácté minutě se United ujali vedení zásluhou Paula Pogby. Francouzský reprezentant se dostal k odraženému míči před pokutovým územím a překrásnou ranou z voleje nedal brankáři Fabianskému šanci zasáhnout. Šest minut nato bylo pro Swans ještě hůře - tentokrát zdálky napřáhl Zlatan Ibrahimović, jehož přízemní rána oproti té Pogbově možná vypadala všedně, avšak domácího brankáře zaskočila stejně tak a Rudí ďáblové se mohli těšit luxusnímu dvoubrankovému vedení.

Než se otřesení hráči Swansea měli šanci zmátořit, svítilo již na tabuli k velké nevoli domácího publika skóre 3:0. Kombinaci Ibrahimoviće s Rooneym okolo statických obránců soupeře zakončil první jmenovaný prudkou ránou pod břevno a o vítězi utkání již takřka nebylo pochyb. Švédský kanonýr tak rázně odpověděl na nebývalé střelecké sucho, kdy v předešlých šesti ligových zápasech ani jednou neskóroval. Jeho druhá trefa zápasu navíc byla jubilejní - v rámci Premier league šlo o gól s pořadovým číslem 25 000.

Bob Bradley hned o přestávce zareagoval dvojím střídáním, kdy měli přispět k oživení skomírající hry křídelníci Barrow s Monterem, ovšem tento tah měl na výkon Swans pramalý vliv. United se již nemuseli nikam hnát a poctivě si hlídali vydobytý náskok, aniž by se brankář David de Gea dostával do ohrožení. Pouze v devětašedesáté minutě defenziva United zaspala při bránění Sigurdssonova přímého kopu, který tvrdou hlavičkou uklidil do sítě stoper Mike van der Hoorn.

Na víc se už ale domácí ofenziva nezmohla, neboť Barrowovu nepovedenou ránu z voleje po centru Montera stihl lapit de Gea, a tak Manchester United slaví veledůležité vítězství 3:1. Jedinou kaňkou je pátá žlutá karta pro Zlatana Ibrahimoviće za zbytečný faul na polovině hřiště, kvůli níž švédský forvard musí vynechat nadcházející prestižní klání proti Arsenalu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Ibra

Reagovat
M1ck0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tie kurzy na nás sú smiešne na to ako zle hráme. Swansea kludne môže prekvapiť pretože už musí a na kom inom by sa chytili ako na zničenom manchestri? Obávam sa opäť najhoršieho bohužiaľ to začína byť realita

Reagovat
vanGomm

Ty kurzy vypisují pouze podle toho jaké má ten který tým jméno.Nikdy ne podle aktuálního postavení v tabulce.Viz tento příklad.Na Swansea hraje Manchester U. a proto je na jeho výhru kurz 1,60.Pokud by tam hrál npř. Watford,který je na tom v tabulce s M U.srovnatelně,tak tam v žádném případě 1,60 nebude.Toto se samozřejmě týká i ostatních lig.Docela se divím,že to může vůbec ještě někoho překvapovat.

Reagovat
Infernoqt

N, nahodí kurzy dle předešlého vzájemného duelu a ten se měni dle sázejících. Čím víc lidí sází na domácí, tím víc kurz klesá.

Reagovat
vanGomm

Je mě samozřejmě jasné.že jiný kurz je v pondělí a jiný může pak být po 5-6 dnech o víkendu,kdy se takový zápas hraje.Zřejmě jsem nebyl pochopen,protože mě šlo o kurz co je vypsán ještě před tím,než na něj začne sázet.Na zápas Swansea-Manchester U se začne na kurzu 1 -5,00 X -3,60 2 -1,60.Pokud by tam ovšem místo MU hrál Watford,který má úplně stejné postavení v momentální tabulce,tak jsem si naprosto jistý,že tam nikdy nezačnou s kurzem 5,00 - 3,60 - 1,60.Právě toto jsem měl na mysli.

Reagovat
Infernoqt

Tj, ale to by byl holej nesmysl. Víš jak by na tom sazkovky prodělaly s tím kurzem na Swansea? My jsme papíroví favorité bez ohledu umístění v tabulce.

Reagovat
vanGomm

My si evidentně nerozumíme.Tohle já přece vím a také to tam mám jasně napsano,že se kurzy vypisují ne podle aktuálního postavení v tabulce tj.řekněme podle momentální formy,ale pouze podle toho jaký má ten který tým jméno.A Manch.U. to jméno samozřejmě má,takže je v těchto případech úplně jedno když bude v tabulce na 5.10. nebo 15.místě.Proto jsem se také divil,že tyto kurzy u těchto případů můžou po těch letech co sázkovky existují ještě vůbec někoho překvapit.Viz kolega Vojto.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Noustress

0:3 Ibra 2x

Reagovat
Kuba94

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea musi a na Man U umi, tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele