2. kolo
20.08.2016 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Hull City 0:2

Dva zápasy, šest bodů, snový start sezóny pro Hull City! Nováček Premier League zahájil sezónu s pouhými 13 hráči A týmu, přesto nyní trůní na vrcholu ligy ve společnosti obou Manchesterů a Chelsea. Dočasný (jak dlouho?) manažer Mike Phelan vytáhl na hřišti Swansea skvostné střídání - žolík Shaun Maloney totiž první gól dal a na druhý přihrál.

Čistě z logického hlediska nejde o nic převratného. Tigers zkrátka jen dodržují biologické řetězce a po Liškách roztrhali i něžné Labutě. Pro Swans však šlo o veskrze frustrující odpoledne, když na domácí půdě měli dlouho více ze hry a utkání ovládli i dle statistik. Z celkových 23 střel nicméně stlačili mezi tyče pouhopouhé tři.

Krátce po startu nicméně Gylfi Sigurdsson pořádně zahrozil, když napřáhl za vápnem a Eldin Jakupović musel míč vyškrábnout nad břevno. Hull se o útok pokoušel prakticky jen z protiútoků, protože na půli soupeře nedokázal déle kombinovat. Po čtvrthodině hry ovšem mohli Tygři uzurpovat vedení, kdyby Diomande naložil se Snodgrassovým pasem lépe. Takhle jeho divoká rána letěla úplně mimo.

S výjimkou dvou nepřesných hlaviček Llorenteho a podobně mylných střel Fera s Corkem Swansea v ofenzivě mlčela - po změně stran nicméně ve své platonické převaze pokračovala. Proto leckoho překvapilo, když první gólovku měli na svědomí hráči hostí - Snodgrassovu přízemní petelici však stačili fotbalisté v bílém zblokovat.

Francesco Guidolin poslal, podobně jako před týdnem, na trávník Jeffersona Montera, který proti Burnley rozhodl skvělou akcí po levé straně. Výtečná obranná práce stoperů Curtise Daviese a Jakea Livermora však byla i na ekvádorský expres příliš.

Davies se navíc výraznou měrou podílel i na rozhodujícím okamžiku celého duelu u brány Swansea. Jeho hlavičku po rohovém kopu totiž doklepl do prázdné branky střídající Shaun Maloney. Ten využil přidělených dvacet minut vskutku ukázkově - v nastaveném čase totiž navíc přijal skvělý pas od Snodgrasse, posunul balón na Abela Hernándeze a ten měl podobně snadnou pozici jako jeho kolega v útoku - uklidil míč do odkryté svatyně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
HullCity

Hej Daníčku,snad ti konečně tip proti nám v příštím zápase vyjde.Už mě tě začíná být líto...jinak podle čísel dneska Swansea lepší,ale ne podle těch nejdůležitějších,gólech.Opravdu se potvrzuje to,o čem mluvili Huddlestone a Davies,že hráči hodně drží při sobě,že jsou prakticky jako rodina a že na hřišti bojují do posledních sil.Škoda,že tímhle dojmem nepůsobili i v sezoně 2014/2015...otázkou je,jak dlouho nám to vydrží?Posily jsou prostě zapotřebí a sám Phelan říkal,že je povinností přivést hráče už tento týden,jinak nebude čas.Mluví se o Rodriguezovi ze Southamptonu nebo o Nikoličovi z Legie,ale o něm pochybuji,že bude chtít vyměnit základní sestavu v LM za boje o záchranu v PL,třeba mu to vymluví i Kuciak.Až čas ukáže,ale pořád situace v klubu není tak růžová jako na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dva zápasy 6 bodov, dobrý štart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele