10. kolo
31.10.2016 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Swansea City 3:1

Stoke City si na konto připisuje třetí výhru v Premier League v řadě a po bídném startu utěšeně stoupá tabulkou. Oproti tomu Labutě zůstávají přišpendleni ke spodku tabulky a už to tak vypadá, že letos na celek z Walesu čeká boj o holé přežití.

Kdokoliv se rozhodl v pondělí večer sledovat dohrávku desátého kola, rozhodně si nemohl stěžovat, že by se snad nebylo na co koukat, právě naopak - krom čtyř branek zápas nabídl také čtyřikrát nastřelenou brankovou konstrukci a několik dalších zajímavých příležitostí na obou stranách.

Hned první desetiminutovka přinesla dva gólové zářezy. Nejprve svůj první gól v dresu Stoke zaznamenal Bony, ke kterému po rohovém kopu propadla na malé vápno nepovedená střela Allena. Hosté kontrovali spoluprací Sigurdssona s Routledgem - první jmenovaný načechral balón na zadní tyč, ten druhý v osobním souboji předskočil Bardsleyho a hlavičkou nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci.

Zbytek první půli však byl v režii Hrnčířů. Při chuti byl Bony, jehož tečovaná střela o pár chvil později jen těsně minula branku Fabianskiho. Poté se do hlavní role pasoval Charlie Adam, který orazítkoval hned dvakrát tyč. Nejdříve si na oblouček za obranu naběhl Arnautovič, skvěle jej zpracoval a předložil jej na velké vápno právě skotskému reprezentantovi, který trefil vzdálenější tyčku. Deset minut se obdobná situace opakovala i z pravé strany - tentokrát se k Adamovi míč odrazil po zásahu z jednoho obránců a jeho nádhernému obstřelu opět chyběly jen nicotné centimetry.

Do třetice všeho dobrého pak brankovou konstrukci orazítkoval i Arnautovič, kterého do samostatného úniku vyslal precizní kolmicí Allen. Rakouský reprezentant vyřešil první fázi skvěle, když bez potíží obešel brankáře hostí, jenže v zakončení mu také nebylo přáno.

Zaslouženého vedení se tak domácí dočkali až deset minut po přestávce, kdy přízemní centr jednoho z ofenzivních hráčů Stoke do sítě nešťastně usměrnil stoper Swansea, Alfie Mawson. Dvacet minut před koncem bylo pro hosty ještě hůř. Ofenzivní vozba Stoke předvedla skvostnou akci, kdy nejprve Arnautovič zadovkou uvolnil Allena, jehož střelu ještě Fabianski vytěsnil, jenže pouze zpět k ofenzivnímu záložníkovi domácích, který pohotově našel na malém vápně Bonyho, který pak neměl problém balón uklidit do sítě.

Swansea sice ještě mohla v posledních deseti minutách utkání zdramatizovat - nejprve skončil tečovaný centr Borji na břevně, o chvilku později to už vypadalo, že budou mít Labutě výhodu pokutového kopu. Sudí však po konzultaci se svým asistentem svůj verdikt opravil a nařídil pouze volný přímý kop - z něj gólově nezapršelo, a tak bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Skalda29

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele