7. kolo
02.10.2016 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Stoke City 1:1

Hned na úvod Super Sunday tu máme velké překvapení, Stoke City poprvé od roku 1980 neprohrálo na Old Trafford! Manchester United měl spoustu šancí svého soupeře popravit, ale hrdinou zápasu byl Lee Grant. Gólman Potters si neporadil pouze s krásnou ranou Martiala, takže když gólman De Gea chyboval při ráně Johnsona a Joe Allen vyrovnal na 1:1, zařídil pro Stoke nečekaný bod.

Už po dvou minutách měl perfektní šanci otevřít skóre Zlatan Ibrahimović, ale švédskému kanonýrovi dnes nebylo přáno. Díky skvělé práce Pogby se ocitl s míčem sám před gólmanem, Lee Grant však jeho ránu k tyči brilantně lapil. Stejně tak si poradil i s prudkou dorážkou - a zahájil tak svůj excelentní výkon, který Stoke přinesl nesmírně cenný bod.("")

Potters byli v prvním poločase opravdu pod enormním tlakem a nebýt jejich brankáře, mohli jsme být svědky debaklu. Jednu nadějnou příležitost si však ještě do pauzy připravili. Shaqiri elegantní patičkou uvolnil Allena, který ve vápně oslovil do stoprocentní šance Geoffa Camerona. Přihrávku však titěrně tečoval Bony a Cameron v mírném náklonu nedokázal dát míči potřebnou razanci.

Prostřední čtvrthodina však byla velmi výživnou pasáží, která fandy v Divadle snů musela náramně bavit. Vše zahájil úžasnou patičkou Ibrahimović, načež se po přihrávce Lingarda zjevil sám před bránou Pogba. Grant tentokrát zasahovat nemusel, protože francouzský záložník v obrovské šanci selhal.

Za pár minut ovšem třiatřicetiletý gólman vyrazil krásný oblouček Maty, jež už mířil pod břevno. Vůbec nejlepší zákrok si ale hostující fanoušci vychutnali v sedmadvacáté minutě. Ibrahimović se na levé straně dostal do vápna a na úrovni malého vápna uvolnil Jesseho Lingarda. Lee Grant ale proti jeho sklepnutí do protipohybu vytasil úchvatný zákrok a udržel stav bezgólový.

Ve druhém poločase tlak opadl a šanci na vedoucí gól mělo naopak Stoke. Allen po pěkné kombinaci obešel ve vápně Smallinga, jenže zakončení mu nevyšlo a De Gea přízemní střelu sebral. United otevřeli ve chvíli poměrně nečekané. Herrera s Ibrahimovićem sice jeho svatyni těsně minuli, ale Mourinhovi perfektně vyšla střídání. Anthony Martial si "narazil" s Rooneym, Cameron od těžkopádného kapitána míč odkopnul zpět k Martialovi, který míč bez váhání napálil na zadní tyč - 1:0.

Branka Rudé ďábly nakopla a záhy to mohlo být o dva či tři góly. Zlatan však nejprve ztroskotal na blokujícím Indim, a pak jej opět vychytal Lee Grant. Jeho parádní výkon přinesl ovoce deset minut před koncem - Johnsonovu tečovanou ránu neudržel chybující De Gea, a přestože Waltersova dorážka skončila na břevně, Joe Allen už doklepl balón do odkryté sítě.

I tato branka domácí povzbudila, Ibrahimović třeba mířil krátce před koncem přesně k tyči, jenže tam byla opět připravená paže Granta. Gólman hostující z druholigového Derby málem kapituloval až po hlavičce Pogby, dvě minuty před koncem základní hrací doby jej nicméně zachránilo břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Teraz potrebujeme také výsledky ako soľ tak dúfam že tochto súpera rozostrieľame a opäť budeme hrať ako sa patrí

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

vcera nic moc jeden gol je malo tak snad stoke date 4

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 To jsem zvědavej kolik výmluv zase Mou vytáhne :D To zase bude breku

Reagovat
MySch017

dnes sa nie je na čo vyhovoriť.....nepremeniť takéto tutovky, tie body si dnes United stratili sami

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo já to vím, ale uvidíš že on si něco najde,.,,

Reagovat
Melda

Díky Joe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele