7. kolo
01.10.2016 16:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Chelsea FC 0:2

První půlka k ničemu, druhá excelentní. Chelsea se v Hullu dlouze probouzela, až po změně stran soupeře naprosto smetla. Proti Snodgrassově tečovaném přímáku musel Blues zachraňovat Courtois, než dvěma rychlými góly po hodině hry rozhodli o výhře 2:0 Willian a Diego Costa.

Antonio Conte jako první manažer od sezóny 2011/12 a Andrého Villas-Boase posadil na lavičku trápícího se Branislava Ivanoviće; přesto trval na systému se třemi stopery. Vedle Cahilla s Luizem se tak překvapivě postavil César Azpilicueta.

V prvních minutách to však na kdovíjaké vylepšení chatrné defenzivy nevypadalo. Už po dvou minutách se Mbokani prosmýkl kolem Luize, který jej kousek před vápnem fauloval. Robert Snodgrass otřel svůj prudký přímý kop o zeď a Thibaut Courtois snad poprvé v sezóně ukázal něco ze svých prvotřídních kvalit. Jeho reflexivní máchnutí pravicí zachránilo Chelsea před gólem.

Zanedlouho však David Luiz znovu propadl a nebýt nedokonalého zpracování, uháněl by Mbokani sám na branku. Chelsea chvíli trvalo, než si její hra sedla a dostala se do role dominujícího týmu. Jenže převaha na míči byla hostům úplně k ničemu - Blues balón jen posouvali kolem vápna a zkoušeli centrovat do šestnáctky - tam ovšem sbíral míče gólman Marshall i jeho stopeři.

Kromě vysokých balónu však neměl brankář Hullu žádnou práci - naopak Thibaut Couroits ještě před pauzou musel vyrážet tvrdý projektil Ryana Masona. Okamžitě po obrátce se však obraz hry změnil a Marshall musel během tří minut krýt hned tři pokusy. Alonso a Kanté pálili slabě, ale Hazard po krásném sólu jednatřicetiletého gólmana prověřil velmi zajímavou ranou pod břevno.

V následné desetiminutovce ovšem Chelsea Hull silně zmáčkla a dvěma góly nekompromisně rozhodla o svém vítězství. Všechny akce přitom měli jednoho společného jmenovatele, jímž byl ve druhé půli vynikající Diego Costa. Ten se mohl mezi střelce zapsat už v 58. minutě po chybě Livermora a přihrávce Kantého, když obešel Marshalla a střílel z úhlu do odkryté branky. Livermore však decentní tečí posunul míč na tyč a svoji minelu odčinil. Pomohl mu posléze i Kanté, jenž dorážku poslal vysoko nad.

Na vítězný gól si fanoušci hostí museli počkat těsně po hodině hry. Costa nadvakrát vybojoval balón uprostřed pole, předal jej Willianovi a ten si počínal brilantně. Svoji klasickou bleskovou kličkou na pravou stranu se zbavil strážce a ranou do šibenice otevřel skóre.

Diego Costa však makat nepřestal a dočkal se zaslouženého gólu. Při prvním pokusu jej ještě David Marshall o radost připravil, ale v 67. minutě už temperamentní forvard mohl slavit. Překvapivý Matićův průnik přes půlku hřiště zastavil blokující Davies, ale Costa se opřel do odraženého míče a do podobného místa jako před ním Willian parádně zavěsil.

Druhý poločas se hrálo opravdu jen na jednu branku - Chelsea vypálila šestnáctkrát, z toho devětkrát na bránu. Hull od většího debaklu zachránil tolikrát zmíněný David Marshall, jenž si v závěru poradil s ranou Oscara. Třetí gól měl na kopačce i Pedro, ale po Alonsově centru nedokázal svoji nohu nasměrovat tak, aby míč poslal do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
HullCity

Na dálku moc prosím aby naši hráči přestali v pokutovém území hrát rukama a sudí aby přestali být tak přísní,pak možná uhrajeme i bod,protože Chelsea rozhodně formu nemá...1:1!

Marshall-Meyler,Livermore,Davies,Robertson-Clucas,Henriksen,Mason,Snodgrass-Diomande,Mbokani.

Reagovat
HullCity

Konečně máme ten těžký los za sebou...reprezentační pauza snad pomůže hráčům vyčistit si hlavu a soustředit se na hodně důležitých 8 zápasů,které napoví jestli se letos zachráníme nebo opět spadneme do 2.ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele