15. kolo
11.12.2016 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Bromwich Albion 1:0

9 v řadě! Chelsea pokračuje na vítězné vlně, přestože se s West Bromwichem na Stamford Bridge nečekaně natrápila. Takřka perfektní defenzivní výkon pokazil jednou jedinou chybou McAuley, jehož zaváhání využil skvělý Diego Costa. Dvanáctý gól španělského reprezentanta posunul Blues zpět o tři body na čelo tabulky.

Většinu utkání to ze strany Conteho výběru bylo skutečné trápení. Zápas sice na oko kontrolovala Chelsea, ale tým, který diktoval hru, byli hosté. West Brom excelentně bránil, prakticky celý zápas bylo za míčem devět hráčů v poli a Londýňané nebyli schopni tuto skálopevnou obranu otevřít.

Jedinou střelu na bránu v prvním poločase měl na svědomí až pět minut před přestávkou David Luiz. Jeho přímý kop ale Ben Foster poměrně v pohodě lapil. Brazilský stoper prožívá skvělou sezónu, ale dnes to nebyl jeho den. Ani jedna jeho standardka nebyla nebezpečná, navíc byl výjimečně nejistý i v defenzivě.

Využíval toho Rondón, který jednou pálil těsně vedle a jednou nahrával do gólové pozice spoluhráči do šestnáctky. Tam ale tentokrát kraloval Gary Cahill, klíčová postava utkání, jež dvěma veledůležitými zákroky zamezil West Bromwichi ve stoprocentních šancích.

Z hlediska příležitostí nebo jen střel na bránu to bylo opravdu slabé. WBA vyplýtval svůj jediný propagační pokus už v úvodu a Chelsea vyjma zmíněného přímáku Luize neukázala vůbec nic. Právě kudrnatý obránce měl po hodině hry perfektní pozici ke skórování, ale tentokrát bránu pro změnu těsně minul.

Zaplněný Stamford Bridge se vytouženého gólu dočkal až čtvrt hodiny před koncem, a to tím zřejmě nejméně očekávaným způsobem. Gareth McAuley mírně podcenil situaci v rohu hřiště a Diego Costa vybojoval pro Blues snad úplně první balón v opravdu nebezpečném území.

Zbytek už byl ryzí instinkt zabijáka. Nejlepší střelec Premier League byl sice v ostrém úhlu a měl míč na slabší levou nohu - přesto zamířil dokonale a vymetl šibenici Fosterovy branky. Dvanáctým gólem v sezóně se o gól posunul před Alexise v tabulce střelců.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
hradec

Chelsea 3:0 WBA

Reagovat
Ragnar Lothbrok

1:1

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
frederik

Zdravím, můj tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Marv

2:0

2x tohle, jen si nejsem jistej, na který je straně http://jenprofotbal.cz/files/files/texty/sm6_1441047544_veci_8_31082015.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele