26. kolo
25.02.2017 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Swansea City 3:1

Paul Clement při návratu na Stamford Bridge neuspěl a Chelsea nadále kráčí za mistrovským titulem. Dvacátou výhru v lize režíroval výjimečně v základní sestavě hrající Cesc Fábregas, který dokonale oslavil jubilejní třístý zápas v Premier League. Právě díky jeho gólu se Blues dostali do vedení, jež ve druhé půli zvýraznili ještě Pedro a Diego Costa. Za Swansea se trefil jen Llorente a Labutě tak odjely z Londýna s porážkou 3:1.

Již ne tak mladičký Španěl Fábregas byl středobodem hry Chelsea. Téměř každá akce šla přes jeho kopačky, během celých devadesáti minut nasbíral 127 doteků s balónem, suverénně nejvíc ze všech mužů na hrací ploše. Stejné prvenství získal i co do počtu střel, vypálil pětkrát a dvakrát zasáhl prosto tří tyčí.

Už v prvním poločase měl prsty prakticky ve všem, co stojí za zmínku. Jeho úvodní pokus zblokoval Tom Carroll, ale v devatenácté minutě využil právě jeho zaváhání, aby založil akci, kterou sám zakončil. Hazard si narazil s Costou a dostal míč až k Pedrovi - ten si počkal na Fábregasův náběh do vápna a pak už jen čekal, až jeho krajan s obtížemi merunu zpracoval a dostal až do sítě.

I další nebezpečný moment měl stejného jmenovatele. Moses našel borce s číslem 4 na dresu na hranici šestnáctky a Fabianski musel vytáhnout velmi dobrý zákrok, aby Fábregasův volej vyrazil. Jenže v závěru poločasu se Swansea jako blesk z čistého nebe dostal do hry. V nastaveném čase obrana Chelsea úplně zapomněla bránit standardní situaci a výtečný hlavičkář Fernando Llorente toho po Sigurdssonově dlouhém míči perfektně využil.

I po změně stran se Cesc Fábregas nehodlal vzdát hlavní role. Byl to on, kdo vyslal Hazarda do vápna, načež Belgičan pálil po zemi a Fabianski opět skvěle kryl. Pak si oba role vyměnili a Fábregas z hranice šestnáctky trefil břevno. No a do třetice španělský záložník přihrál Pedrovi, ten se nerozpakoval a gólman Swansea tentokrát při jeho ráně selhal. Skákavý balón mu prošel pod rukama.

Až v úplném závěru dostal Fábregas ve tvůrčí práci volno a nahradil ho taktéž skvělý Hazard. Ten terorizoval obranu Swansea celý zápas, podnikl dokonce osm úspěšných průniků. Po jednom z nich předložil míč do vnitra pokutového území Diegu Costovi a ten pohotovým volejem uzavřel skóre na 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea ma formu, ale videl bych to na vyhru chelsea o gol. Swansea se ale jednou trefi.

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
hradec

CHE 2:0 SWA

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kuba94

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy už začnou prohrávat

Reagovat
hradec

Až Arsenal začne vyhrávat.. v nedohlednu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele