13. kolo
27.11.2016 15:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - AFC Bournemouth 3:1

Tři střely, tři góly. Arsenal splnil povinnost, na domácí půdě si poradil s Bournemouthem a udržel se v kontaktu se špičkou tabulky. Ze čtvrté pozice ztrácí na vedoucí Chelsea tři body. Hrdinou utkání byl Alexis Sánchez, střelec dvou branek a hlavní hrozba Gunners. Cherries zdramatizovali zápas pouze díky diskutabilní penaltě Calluma Wilsona...

Arsenal v úvodu utkání dominoval a jen dva perfektní bloky Nathana Akého ochránily Bournemouth před inkasováním. Ve dvanácté minutě si ale de facto vlastní gól vstřelil jeho kolega ze stoperu Steve Cook. Při snaze o zpětnou přihrávku věnoval míč Alexisovi, jenž si položil Federiciho a podél něj otevřel skóre.

Bournemouth se vrátil do utkání velmi diskutabilní penaltou, jenž na Monrealovi vybojoval Callum Wilson. Útočník se před zadáka Arsenalu natlačil a kontakt si de facto vynutil. S nařízenou "desítkou" si každopádně poradil a vyrovnal. Následující minuty patřily hostům a Adam Smith měl po Akého přiťuknutí velkou šanci výsledek otočit - hlavou ale z šesti metrů branku přestřelil.

Svěřenci Arséna Wengera měli potíže ve finální fázi, Elneny i Alexis pálil ze solidních pozic mimo. Až v nastaveném čase se Chilan osmělil k parádní pumelici a orazítkoval břevno. Krátce po změně stran se Arsenal dočkal i vedoucího gólu, který vstřelil čerstvý tatínek Theo Walcott. Míč mu před prázdnou bránu naservíroval Nacho Monreal.

Bournemouth měl ve druhém poločase více ze hry, držel balón častěji na kopačkách a většinu utkání vedl i ve statistice střel na bránu. Obrovskou šanci na vyrovnání měl čtvrt hodiny před koncem střídající Benik Afobe, jenž po rohovém kopu a teči Francise téměř nevědomky střílel z malého vápna. Klíčový zákrok však (podobně nevědomky) vytáhl Petr Čech.

Arsenal měl i štěstí, protože po ruce Monreala ve vápně se klidně mohla kopat další penalta. Tentokrát však sudí zřejmě kompenzoval předchozí situaci a Gunners mohli v závěru svou výhru ještě pojistit. Rychlý brejk zakončil po ose Özil - Giroud třetí nejlepší střelec Premier League Alexis Sánchez.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Ragnar Lothbrok

4:1, tady už musíme vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
kattos

Nesmíme si dovolit ztratit, 3:

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele