34. kolo
16.04.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Watford FC 0:1

Hrdina Huerelho Gomes dvěma zákroky proti penaltám Berahina udržel pro svůj tým první tři body od poloviny února. Watford tak snad definitivně umlčel zlé jazyky a odpoutal se od případného boje o záchranu. West Brom prohrává vzájemné utkání po dvaceti letech a s jediným bodem ze čtyř kol se tabulkou znovu propadá.

Jak se dalo předpokládat, dva ze tří nejpasivnějších celků ligy nepředváděly žádnou útočnou smršť. Baggies sice drželi míč u nohy častěji a územní převahu deklaruje i třicet procent času stráveného v blízkosti vápna hostů, přesto odcházel do šaten spokojenější Watford - prvně od 20. prosince!

Adlène Guédioura se ve 27. minutě zhostil vůbec prvního rohového kopu Hornets a přízemní centr uklidil lehkou tečí na vzdálenější tyč nepokrytý Ben Watson. Ač se aktivita domácích posléze logicky navýšila, přesnost v koncovce byla nepřekonatelný problém. Gomes si tak musel poradit jen po dobré akci Berahina, ze které nic nevyužil agilní Sessègnon.

Krátce po změně stran pálil zpoza šestnáctky těsně vedle McClean, který v další moment našel z přímého kopu McAuleyho, jehož hlavičku Gomes parádně vyškrábl zpod břevna. Následně se nenechal zahanbit ani Foster, když se musel vytáhnout proti prvnímu pokusu v zápase od Troye Deeneyho.

V 67. minutě si Berahino chytrým ťuknutím došel pro penaltu po faulu Gomese, jenže laxní penaltu po zemi mu následně perfektně vyrazil. S 29% úspěšností u brankářů s více jak dvaceti exekučními případy staví hned za Davida Seamana (32%). Aby toho ale nemusel slavit málo, sudí Oliver spolkl přihraný pád Sessègnona přes Capouého.

Jinak bezradní domácí tak měli čtyři minuty před koncem další příležitost vyrovnat, jenže Berahino tentokrát zamířil po zemi k druhé tyči a Gomes se výrazně lepším zákrokem zapsal do historie Premier Leauge - jako vůbec první brankář totiž podruhé chytil dvě penalty v zápase.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, twitter.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele