7. kolo
28.09.2015 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 2:3

Třikrát v řadě udržel West Bromwich čisté konto před dnešním utkáním. Everton od konce srpna nedostal gól ve dvou z těchto zápasů. Pětigólová show z The Hawthorns tak fanoušky musela překvapit i nadchnout a výrazně tak podpořila dost možná rekordní střelecké hody sedmého kola nejatraktivnější fotbalové soutěže světa - anglické Premier League.

Toffees navíc do dnešního utkání ještě neinkasovali na soupeřově půdě, jako jediní právě spolu s WBA. V Southamptonu vyhráli 3:0 a na hřištích Tottenhamu a Swansea diváci gól neviděli. Shodou okolností tak výsledek 2:3 z West Midlands přiřkl Baggies alespoň (když už ne body) právě tento primát. Na stadionech Watfordu, Stoke a Aston Villy totiž udrželi čisté konto.

A i Everton drželi fotbalisté West Bromwiche dlouho na uzdě. V prvním poločase mu dokonce nedovolili ani jednou jedinkrát vystřelit na branku a sami naopak dokázali krátce před přestávkou skórovat. Hosté udělali v rozehrávce dvě velké chyby, které po dokonalém pasu Morrisona potrestal Saido Berahino.

Klíčová pasáž duel přišla ale deset minut po změně stran. Svěřenci Tonyho Pulise sice docílili dvougólového vedení, když Bruntův rohový kop dostal do branky Craig Dawson, jenže pak osudově polevili v koncentraci. Přesně za minutu totiž Deulofeu našel ve vápně domácích hlavu Romelua Lukaku a bylo srovnáno.

Belgický forvard zažívá zvláštní sezónu. Ve druhém kole na půdě zmíněného Southamptonu jednoznačně režíroval překvapivě snadnou výhru svého týmu a byl vyhlášen dokonce hráčem týdne. V ostatních zápasech ale podobný výkon ani nenapodobil. Proti WBA si však schoval druhé dokonalé představení.

Dvacet minut před koncem mu manažer Roberto Martínez poslal na trávník kolegu Arounu Koného a těm dvěma stačilo pár společných desítek sekund. Lukaku přesným pasem uvolnil forvarda v šestnáctce a Myhill inkasoval i ze druhého pokusu mezi tři tyče.

Definitivní zvrat zápasu obstaral sedm minut před koncem sám Belgičan. Lukaku si počíhal na další Deulofeův centr, rukama nohama si před Dawsona zpracoval míč a nakonec se štěstím dostal míč do sítě. V závěru ještě mohl srovnat střídající Lambert, ale bránu v jasné pozici netrefil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 nebo x 1:1 Karamelky

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lorcan

Naismith dá gól

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele