23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Aston Villa 0:0

Aston Villa chtěla urvat tři body z derby a po celý zápas na hřišti vládla, jenže k šanci se prakticky neprosadila a musí brát za vděk bezbrankovou remízou s nedůstojně pasivním West Bromwichem. Ten tak už tři kola čeká na vítězství, jeho sobotní soupeř a zároveň poslední celek ligy pak stejně dlouhou dobu neprohrál.

Villans dávali od prvních minut vědět, že se jejich sebevědomí vrací, jenže ani podstatně aktivnější výkon směrem dopředu nemohl fungovat dle představ, když se ve vápně nacházel povětšinou osamocený Kozák, jenž tak přitahoval pozornost obránců natolik, že bylo téměř nemožné, aby ho Westwood svými centry uvolnil k slušné možnosti zakončit.

Pasivní Baggies mohli na svou vyčkávací taktiku doplatit po třiadvaceti minutách, po zjevném faulu Olssona na Ayewa však sudí Madley zůstal klidným, jenž poté alibisticky pět minut před odchodem do šaten udělil po faulu na Yacoba Richardsovi pouze žlutou kartu. 63% času na míči a střelecká bilance 5:0 mohla přijít pro Villans vniveč těsně před přestávkou, Gardner ovšem svůj dalekonosný pokus mezi tři tyče neusměrnil.

Obdobně to chvíli po změně stran zkoušel Séssegnon, ani on však svůj parádní technický projektil nedokázal stlačit do branky. Rozháraný obraz hry domácím svědčil, náhlé útočné výpady ovšem nedokázal zužitkovat a branku ohrožoval stejným způsobem jako hosté po enormním množství nepřesných centrů do šestnáctky.

Bylo tak jasné, že ani druhý poločas příliš kvalitní podívanou nenabídne a diváci si tak užívali všechny střelecké pokusy, jakkoliv nepřesné. Největší šance tolik se snažících hostů přišla až dvě minuty před koncem, ani proti pokusu Bacuny zpoza vápna ovšem Foster zakročit nemusel. Prvně od dubna 2012, tedy po osmi vzájemných střetnutích, se tak oba celky rozešly bez branek.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Noustress

už to pôjde Villans sa zachránia rovnako ako Straky aj Black Cats :P

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele