23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Newcastle United 2:1

Watford opět ukázal, že na Newcastle umí, porazil ho v probíhající sezóně už potřetí a ukončil tak měsíc dlouhé čekání na tři body. Důležitý úspěch se přitom nerodil snadno a domácí mohou děkovat soupeři za malátný vstup do druhé půle. Zatímco tak atakují první polovinu tabulky, hosté se stále topí na sestupové příčce.

Už po třech minutách mohly Straky zaskočit domácí fanoušky, po průniku Sissoka dokázal ale pokus Wijnalduma zablokovat Cathcart, Aarons pak z dorážky pálil o decimetry vedle. Pozorná defenzíva vybízela i k dalším kontrům, ty však hatila nepřesnost. V 18. minutě se tak prvně ke slovu přihlásil i Watford, nicméně po přihrávce Ighala si Deeney vylámal zuby na Eliottovi, jenž si bravurně poradil i s dorážkou Capoueho.

Výrazně běhavější a po gólu toužící Hornets musel v 25. minutě podržet Gomes, jenž líbivou akci po ose Sissoko - Wijnaldum - Mitrović ukončil excelentním reflexem a nohou vyrazil jasnou příležitost k otevření skóre. Snažící se domácí do přestávky vypálili dvakrát tolik střel než jejich soupeř, k vyložené šanci je ovšem takřka bezchybná obrana Magpies nepustila.

Jak v noční můře se tak musela cítit po 44 vteřinách od začátku druhého dějství. Chaos ve středu pole vyřešil Deeney dokonalým pasem na Ighala, jenž se pohyboval na hraně ofsajdu, tváří v tvář brankáři si lehce postrčil balón do strany a už do odkryté branky vstřelil třetí nejrychlejší gól druhé půle v této sezóně a připsal si svůj první zásah v novém roce.

Ještě před hodinou hry pak bylo s hosty ještě hůře. Deeney vracel hlavou před branku, kde důrazem nadělal neplechu Ighalo, čehož využil trestuhodně nehlídaný Cathcart k pohotovému zakončení, na které už Elliot nestihl zareagovat včas. V Premier League se tak trefil po pěti letech a dvou dnech, tehdy ještě v dresu Blackpoolu otevíral skóre proti Manchesteru United. McClaren reagoval dvojím střídáním a především Ayoze Pérez okamžitě proháněl zadní řady Hornets, nejprve jeho centr nedokázal usměrnit Gouffran, následně hlavičkou minul sám.

K závěrečnému dramatu vyzval Lascelles, když dvacet minut před koncem vyskočil nejvýše na centr z rohového kopu od Shelveyho a hlavičku na přední tyč Gomes nedokázal vytěsnit. Pro bývalého hráče Nottingamu to byl od letního přestupu první soutěžní gól v novém dresu. Takovému příběhu chtěl opětovně zabránit Ighalo, po dobré individuální akci nicméně na Elliota nevyzrál.

Tři minuty před koncem řádné hrací doby tak mohl děkovat sobeckému Capouemu, jenž se sice povedeně uvolnil, místo přihrávky na trio lépe postavených spoluhráčů však zvolil nepřesné zakončení. Když další rohový kop Shelveyho jen těsně nepřetavil ve vyrovnání Mitrović, dočkal se Watford prvně od 20. prosince tří bodů, Magpies se naopak i potřetí v roce 2016 vrací domů s porážkou.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že to bude pozitivní odveta za FA Cup

Reagovat
Beros

Tak nějak...

Reagovat
NuFc23

Patrilo by sa im vratit domacu potupnu prehru, tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chalani, úprimne, ja by som bol spokojný aj s bodom, ale s ďalšími tromi už by sa ľahšie dýchalo, treba sa čo najskôr a čo najďalej dostať od zostupovej zóny, nech si tam mackems pobudnú koľko chcú

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

i přesto, že Hrady nemusím, tak raději Hrady něž nesympatické Sršně

Reagovat
smazaný uživatel

Neverím!diky

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už jde ten Mitrovic do hajzlu, útočníka co z několika pokusu ani branku netrefi nepotrebujem

Reagovat
NuFc23

Ja by som ho hned nezatracoval, je mlady PL ndni belgicka liga, ja stale vrrim, ze sa chyti. Ale hrotoveho utocnika potrebujeme ako sol

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem pořád doufal,že jeho čas přijde a ještě pořád věřím, ale to už byly nervy,měl jsem Newcastle na všech čtyřech tiketech

Reagovat
Beros

Proti Evertonu bych asi zkusil začít s Rivierem místo Mitrovice a určitě s Perezem místo Aaronse...

Reagovat
smazaný uživatel

S Perezem v základní sestavě určitě, nechápu jediný důvod proč to tak není pravidlem,já osobně bych ho nejraději viděl na hrotu

Reagovat
Beros

Neblbni... Perez není hroťák!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale za pokus by to stálo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele