13. kolo
21.11.2015 13:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Manchester United 1:2

641 minut držel Manchester United čisté konto napříč všemi soutěžními zápasy. Ani vyrovnání pět minut před koncem však favoritovi body nevzalo díky, nakonec nezapsanému, prvnímu zásahu Bastiana Schweinsteigera v Premier Leauge. Watford si tak může upřímně vyčítat, že na vyšší obrátky přeřadil až po hodině hry.

Hosté vlétli do zápasu s velkou ofenzivní touhou a po jedenácti minutách slavili úspěch. Herrera si u pravé lajny několikrát vyměnil míč se spoluhráči, aby následně poslal milimetrový pas na malé vápno, kde si mezi třemi obránci pohlídal ofsajdovou přímku Depay a z voleje nedal Gomesovi žádnou šanci. Po téměř deseti měsících tak na Vicarage Road skóroval hostující během první půle.

Výsostnou pobídku na vyrovnání daroval domácím ve 20. minutě Ashley Young, který nedbal toho, že je předposledním hráčem svého týmu a s přihrávkou brankáři koketoval tak dlouho, až se míče ujal Capoue, ten po krátkém úniku přihrával na paty Ighalovi, který hravě vnikl do vápna, nicméně střelu z úhlu mezi tři tyče nevměstnal.

To předznamenalo děje budoucí, Schneiderlin napálil odražený míč u malého vápna nad branku, obdobně pak mířil Capoue z hranice šestnáctky. Manchester se ve hře plné nepřesností a tím provázených ztrát balónu při přechodu přes polovinu hřiště uchyloval k rychlým protiútokům. Jeden takový pak chtěl přetavit v druhý gól Depay, ten měl na výběr přihrávku dozadu nebo překvapivou střelu z třiadvaceti metrů, brankář byl však u bližší tyče včas a jedovatý pokus vyrazil.

Stejná dvojka sehrála představení i v poslední minutě úvodní půle, kdy Gomes nezvládal odkop z vápna a po zemi přihrál nizozemskému hráči, který ale místo lobu volil lehkovážnou přihrávku spoluhráči v ofsajdu.

Téměř okamžitě po změně stran mohl vedení pojistit Lingard, který se po přihrávce Depaye ocitl sám před brankářem, který dalším dobrým zákrokem opět vyrazil. Manchesteru těsný náskok nestačil a svého soupeře trápili 80% držením míče během prvních deseti minut druhé půle, přesto se musel činit De Gea, který reflexivně zasáhl proti střele pod břevno Deeneyho, ten se k prudké ráně bez přípravy z hranice vápna dostal po výborném úniku střídajícího Akého a prozíravému přiťuknutí Ighala.

V 67. minutě utekl po pravé lajně Lingard, před vápnem našel Matu, který posouval na Depaye, jehož technický pokus jen těsně minul vzdálenější tyč. Vzápětí tak musel brankář hostů vytáhnout zákrok měsíce. McNair odvracel hlavičkou jen k Abdimu, jehož střelu do změti těl tečoval na malém vápně Smalling "dokonale" do spodního rohu u přední tyče, De Gea pak brilantním reflexem vyrovnání zabránil.

Jen chvíli poté podržel svůj tým znovu, to se rozsypaná obrana nedokázala vypořádat s Ighalem a Deeney zapálil další dynamit ve své noze, z vápna nicméně mířil přesně do míst, kde stál připravený brankář. K definitivnímu rozhodnutí vysílal v 83. minutě Blind Lingarda, kterého přesně našel čtyřicetimetrovým pasem, Angličan ale zkoušel lob trestuhodně ledabyle a Gomes měl snadnou práci.

Filmový příběh tak dopisoval Troy Deeney, na druhé straně si totiž školácky počínal Marco Rojo, jenž hloupě fauloval Ighala ve vápně. Z pokutového kopu pak suverénně vyrovnal Deeney a zařídil tak vyrovnání s Manchesterem United, tedy v utkání, na který už před lety slíbil vstupenky šesti spoluvězňům a podle zpráv svůj slib splnil.

Jeho román ale přinesl ještě poslední hollywoodský zvrat. se ovšem nekonal ani přes veškerou snahu Gomese, který v 90. minutě po rohovém kopu Perreiry famózně vytáhl chytrou patičku Smallinga. Následný závar po dalším rohu totiž zakončoval Depay, brankář domácích sice stihl zareagovat, k balónu se ovšem dostal Schweinsteiger, který prakticky z nulového úhlu poslal míč i s nešťastným Deenym za brankovou čáru. Ten se tak stal prvním hráčem od května 2014, který během jednoho zápasu vstřelil branku oběma celkům.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

2 (tajné přání 1:1 ale to se zde konat bude tak na 5% :) )

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
tnt03

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele