33. kolo
10.04.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Leicester City 0:2

První ze čtyř vítězství potřebných k zisku titulu má Leicester za sebou! Jamie Vardy se poprvé od Valentýna gólově prosadil, a to hned dvakrát; sám tak nasměroval Lišky k výhře v Sunderlandu 2:0. Alespoň do dnešního večera tak svěřenci Claudia Ranieriho odskočili Tottenhamu už na 10 bodů a jejich šance na zisk titulu opět rapidně narostly.

Zápas na Stadium of Light vypadal velmi podobně, jako předchozí čtyři duely, které Leicester zvládl vyhrát nejtěsnějším možným způsobem. Hrálo se na velkém prostoru, Lišáci se soustředily na protiútoky a sami zavřeli defenzivu na neprostupnou petlici.

Už ve třetí minutě pálil na Mannoneho sváteční střelec Kanté, který byl autorem jediné zajímavé střely na branku v prvním dějství. Leicester se do přestávky už jen dožadoval pokutového kopu - právem - poté, co Yedlin skopl ve vápně Okazakiho. Pískat se však dalo i na opačné straně, když v šestnáctce zahrál rukou Robert Huth.

Rozhodující okamžik utkání přišel až po hodině hry. Danny Drinkwater si na své polovině pohrál s Cattermolem a vyslal do úniku Jamieho Vardyho. Ten přesprintoval Kaboula a z úhlu prostřelil Vita Mannoneho. Sunderland dostal jedinečnou šanci na vyrovnání deset minut před koncem, Jack Rodwell však sám před Schmeichelem asi z šesti metrů fatálně přestřelil.

Ranierimu nicméně vyšla střídání a v závěrečné fázi konečně Leicester svého soupeře začal přehrávat. Po kombinaci s Amarteym a Ulloou pronikl do vápna Drinkwater, jenž nahrál před branku Vardymu. Mannone však jeho ránu skvěle kryl, stejně jako na začátku nastaveného času, kdy se po Vardyho přihrávce zjevil před brankářem Daniel Amartey.

Když už to vypadalo, že Leicester i popáté v řadě vyhraje pouze 1:0, dostal druhou ideální pobídku k zakončení nezastavitelný Jamie Vardy. Útočník přebral na půlící čáře míč od dalšího žolíka Graye, přehnal se přes Van Aanholta, a když si balón posunul i kolem vyběhnuvšího Mannoneho, bylo hotovo. 2:0, deset bodů na čele a show pokračuje...

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Recoba Inter

pokud Leicester tady neprohraje, tak je titul už v relativním klidu jejich

Reagovat
vanGomm

Tip 1. Už jsem to tu psal někdy před dvěma měsíci,že na titul bude letos stačit asi 76-77 bodů.Což v praxi znamená,že si Leicester může dovolit v závěrečných 6 kolech 3x prohrát,nebo 2 prohry a 2 remízy.Každopádně má obrovskou šanci na titul,která se pro něho už sotva bude ještě někdy opakovat.Tím nesnižuji součastnou kvalitu Leicesteru naopak.Je třeba si ovšem uvědomit,že v letošním ročníku tomuto týmu hrála do karet ta skutečnost,že došlo ke koletivnímu kolapsu všech renomovaných týmů PL.Něco podobného se totiž moc často nedá v této soutěži očekávat.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes L. "musí" vyhrať pretože má ťažké vylosovanie:

34. L. - West Ham

35. L. - Swansea

36. MU - L.

37. L. - Everton

38. Chelsea - L.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle smrdí remízou, ale snad to Lišky zvládnou

Reagovat
smazaný uživatel

hoste zase potvrdi ze si titul zaslouzi ikdyz lide tomu porad neveri

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné už som išiel zas povedať že zase 1:0 ale Vardy chytil druhý dych dúfam že mu to zase začne padať ako na bežiacom páse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele