30. kolo
11.05.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Everton FC 3:0

Dobojováno! Po mistrovi známe už i kompletní trojici sestupujících. Sunderland totiž v domácím utkání proti Evertonu navázal na skvělé výkony z minulých týdnů a ztrápeného soupeře přejel jasně 3:0. V posledním kole Premier League tak Black Cats již nebudou mít o co hrát - na Norwich i Newcastle totiž drží nedostižný čtyřbodový náskok. Big Sam to zkrátka zase dokázal.

237 dní byl Sunderland v pásmu sestupu. Přesto se mu zásluhou parádní formy v posledních týdnech podařilo ligovou příslušnost zajistit i pro další ročník. Od půlky dubna nasbírali Black Cats v pěti utkáních hned 11 bodů (lepší byl v tomto období pouze Southampton), které je katapultovali do bezpečné zóny. A co víc, definitivně jim zajistil setrvání v Premier League.

Svěřenci Sama Allardyce dnes spoléhali především na své zadáky. V defenzivě totiž byli takřka dokonalí a navíc se postarali o většinu útočných akcí. Jako první zkoušel štěstí Younes Kaboul, který však vykroutil svou točenou střelu těsně vedle.

V osmatřicáté minutě se však měnilo skóre po ne úplně povedeném přímáku Patricka van Aanholta. Holandský bek poslal míč jen kousek nad zemí - a navíc přímo do míst, kde stál gólman Robles. Ten se však v momentu střely posunul za zeď a nízký míč už v protipohybu zastavit nedokázal.

Španělský gólman pak sice ztlumil hlavičku Defoa, ale na další projektil z arsenálu obránce Mackems byl krátký. Tady se mu však nedá nic vyčítat, jelikož Lamine Koné po hlavičce M’Vily stál před brankou úplně sám a mohl tak ze své pravačky vypustit šílenou petardu pod břevno.

Definitivní tečku za záchranou udělal opět stoper Koné. Jermain Defoe těsně předtím překonal Roblese, ale na brankové čáře jeho lob zastavil jeden z obránců. Deset minut po obrátce však opět zazmatkoval Robles, Khazriho nebezpečný roh plácl jen do před ním stojících zadáků, načež byl u odraženého balonu zase první zmíněný Lamine Koné. Tentokrát měl se zívající svatyní snadnou úlohu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufajte ale Newcastle je uz strateny 2:0

Reagovat
OnlyWHU

Velká gratulace Big Samovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele