37. kolo
07.05.2016 16:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Chelsea FC 3:2

Záchranářská bitva se s největší pravděpodobností smrskla na severoanglický tandem. Sunderland udělal obrovský krok k záchraně v utkání s Chelsea, která nenavázala na vitální výkon z pondělní "války" s Tottenhamem a v rozmezí dvou minut věnovala Mackems všechny tři body. O bleskový obrat se ve druhém poločase postarali Fabio Borini a hrdina zápasu Jermain Defoe.

Zápas v Sunderlandu byl dost možná tuze hořkou tečkou Johna Terryho za kariérou v Chelsea. Kapitán týmu ještě pořád nedostal nabídku na prodloužení smlouvy, která skončí po domácím utkání s Leicesterem. No a ten lídr Blues propásne vinou červené karty v závěru na Stadium of Light.

Duel se přitom pro Chelsea vyvíjel přímo fantasticky. Probuzený Eden Hazard nejprve vytvořil šanci pro Williana, aby pak ve čtrnácté minutě založil akci vedoucí k první brance utkání. Gary Cahill si v šestnáctce poradil jako zkušený forvard, s trochou štěstí uvolnil Diega Costu a ten z úhlu překonal Mannoneho.

Sunderland se vrátil do zápasu krátce před koncem prvního poločasu. Defoeovu hlavičku v šestadvacáté minutě ještě Courtois kryl, ale když se v závěru dějství chopil příležitosti Wahbi Khazri, zůstal i belgický gólman v němém úžasu. Série hlaviček donesla míč kousek za vápno, tuniský záložník se odhodlal k pohotovému voleji a byl z toho překrásný gól.

Jenže gól do šatny dala Chelsea. Ve třetí minutě nastavení uvolnil Azpilicueta Nemanju Matiće, který vlétl do otevřené obrany a mezi nohama Mannoneho vrátil Blues vedení. Hostující tým, jmenovitě Diego Costa, však po změně stran odmítl vstřelit rozhodující branku, což se mu krutě vymstilo. V obou situacích měl opět prsty Hazard, ale Vito Mannone tentokrát Costu v obrovských příležitostech zastavil.

Především akce Fábregase po hodině hry měla skončit gólem. Trest přišel brzy, byl nečekaně krutý a charakterizoval celý ročník Chelsea. V rozmezí dvou minut a dvaceti vteřin totiž za přispění teče Johna Terryho vyrovnal Fabio Borini, aby vzápětí završil obrat Jermain Defoe. Zmar Hiddinkovy party dokonal v posledních minutách právě Terry, který viděl dvě žluté karty za zbytečné šlapáky a pravděpodobně tím uzavřel svou kariéru v Chelsea.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele