20. kolo
02.01.2016 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Aston Villa 3:1

Pětkrát a dost. Sunderland konečně bodoval - aby taky ne, když na jeho stadion přijela absolutně zoufalá Aston Villa. Svěřenci Rémiho Gardeho prodloužili svoji sérii bez vítězství už na devatenáct, přičemž se jejich naděje na záchranu dnes snížila na nepatrné minimum. Hvězdou utkání byl Jermain Defoe, jenž při výhře Black Cats 3:1 obstaral sám dvě branky.

Pozice Aston Villy po dvaceti odehraných zápasech je opravdu příšerná. Villans vyhráli jeden jediný zápas hned na počátku sezóny a od té doby se pachtí ligou s minimálními bodovými zisky. Dnes prohráli už čtrnáctý zápas a na předposlední Sunderland ztrácí propastných sedm bodů. Ještě bolestivější je pak jedenáctibodová ztráta na nesestupové příčky.

V osmé minutě měli přitom hosté solidní šanci na otevření skóre, když po Bacunově centru zakončoval Veretout a Mannone musel vytáhnout dobrý zákrok. Jenže Villans jsou v krizi a "když se daří, tak se daří"; Van Aanholt vyprodukoval po půlhodině hry nepovedenou střelu zpoza šestnáctky, načež si přízemní pokus srazil do sítě Micah Richards.

Domácí pokračovali v mírném nátlaku i po změně stran, kdy se role hlavního hrdiny podobně pozvolna uchopoval Jermain Defoe. Po necelé hodině hry totiž Guzan jeho ránu ještě kryl. Aktivní Van Aanholt posléze pálil jen těsně vedle.

Udeřilo naopak na druhé straně a tenhle gól stál opravdu za to. Střídající Adama Traoré předvedl na pravé straně úžasný šedesátimetrový sprint s míčem, zbavil se při něm minimálně dvou protihráčů, a pak poslal do vápna přesný centr. Přesný natolik, že Carles Gil vystřihl div ne nůžky a levačkou vyrovnal na 1:1.

Jenže to bylo od hostí všechno a zbytek zápasu si pro sebe rezervoval zmíněný Defoe. Deset minut po vyrovnání totiž převzal ve vápně Johnsonovu přihrávku, vypálil kolem liknavého Lescotta a překonal na přední tyči nedůsledného Guzana. V závěru pak stejný fotbalista korunoval veledůležitou výhru Sunderlandu ještě jedním gólem. Akci Toivonena zakončil přesnou ranou do protipohybu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 (popř. 0:0) 02

Už body

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
OnlyWHU

Fandím Big Samovi!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele