25. kolo
06.02.2016 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - West Ham United 1:0

Zeď jménem Fraser Forster zůstala opět neporušena. Od návratu své loňské jedničky tak Southampton ještě neinkasoval, přitom se třikrát v řadě utkal s týmy, které jsou na tom v tabulce lépe. West Ham nedokázal využít dlouhé oslabení soupeře k účinnému tlaku a přes vzrůstající převahu na hřišti se prakticky nedostal k odpovědi na rychlý zásah Yoshidy.

Po opatrném vstupu si roli vůdce přisvojili domácí. Ještě v osmé minutě po centru Longa vychytal Soarese zblízka výbornými reflexy Adrián, hned v další moment už však balón tahal ze sítě. Mané se trestuhodně odpoutal na pravé straně, poslal míč do vápna, kde Wanyama stihl mezi pomalejšími obránci ťuknout do balónu směrem k Yoshidovi, který byl u malého vápna nejdravější a brankáři hostí nedal prudkou ranou šanci.

Pomalu se probouzející hosté, kteří si ještě párkrát stihli koledovat o horší rozdíl, prvně zahrozili krátce před půlhodinkou hry, to když po přímém kopu vybojovaným Payetem hlavičkoval za malého vápna Reid, Forster ovšem vyšvihl ruce bleskově a připsal si parádní zákrok. Žel kladivářské snaze to přes stoupající procenta u držení míče byla vůbec největší příležitost první půle, k dobrému jim naopak hrály bezzubé brejky domácích. Divák už tolik nadšený být nemohl.

Změna stran neměla na vyvíjející se obraz hry vliv, o pořádný zásah do taktiky obou celků se tak postaral v deváté minutě Victor Wanyama, který neunesl odebrání od balónu Payetem a na polovině hřiště ho zbytečně poslal zezadu k zemi. Do dneška byl přitom jediným hráčem v Premier League, který letos viděl dvě červené karty, nechtěně tak svůj náskok ještě navýšil po jednom z přísnějších rozhodnutí sudího Clattenburga.

Southampton nicméně pochopil, že bránit čtyřicet minut těsný náskok nemusí být nejlepším řešením a probral se k aktivitě podobné té z počátku klání. Long tak například neměl daleko pojistce v 62. minutě, kdy k němu propadl dlouhý pas až do šestnáctky, odkud svým projektilem lízl břevno. Hosté se ke své převaze vrátili až čtvrthodiny po získání početní přesily a hned prvním dotykem v Premier League mohl vyrovnat Emenike, hlavičku z hloubi vápna ovšem poslal daleko od bližší tyče.

Van Dijk se perfektně staral o nepohodlí Andyho Carrolla, nepříliš originální myšlenky v podobě centrů na vytáhlého útočníka tak neměly naději na úspěch. Na druhé straně mohl dvě minuty před koncem řádné doby rozhodnout Austin, posila domácích, kterou před utkáním chválil i Bilić, však poslala balón z pár metrů vedle. Nepřesnost hostů především v předfinální fázi však zabránila jakémukoliv dramatu i bez domácí pojistky.

Autor: Josef Gvoždiak / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele