35. kolo
11.05.2016 20:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Norwich City - Watford FC 4:2

Co takhle si příště ty čtyři góly raději úměrněji rozložit, Kanárci? Norwich po čtyři kola nebyl vůbec schopný skórovat, až pustil záchranu kompletně ze svých rukou, a když si teď rázem na ofenzivní produktivitu rozpomněl, už bylo pozdě. Neilova parta sice přesvědčivě udolala Watford, jenže Sunderland byl vedle ještě přesvědčivější a zachraňuje se tak na její úkor...

Zpočátku to vypadalo, že by Norwich mohl jít dolů i beze špetky cti, když po předchozích zklamáních už po 11 minutách dnešního klání prohrával skrze Deeneyho dorážku Ighalovy snahy prolomit střelecké trápení. Jenže tahle brzká inkasovaná branka jako by Canaries nakonec spíš inspirovala.

Ještě před koncem úvodní čtvrthodiny bylo ostatně vyrovnáno: Redmond si vyměnil balon s Naismithem a pak zdánlivě neškodnou střelou na přední tyči zaskočil nepozorného Gomese. Ten tahal míč ze sítě opět ihned za další tři minuty, když Redmondova ztečovaná rána skončila na tyči a pohotový Mbokani, nejlepší střelec týmu, vylepšil svůj mizerný výkaz na šest gólů.

Nathan Redmond i nadále představoval pro soupeřovu obranu konstantní hrozbu a na tyč znovu natrefil po 26 minutách a další rychlé výměně přihrávek s Hoolahanem. Třetí gól potom ještě před pauzou de facto určil vítěze a podtrhl depresi Hornets; Nyom podklouzl ve snaze přerušit trasu přihrávky a dovolil Hoolahanovi zadělat na vlastní gól Craiga Cathcarta.

Carrow Road se rázem probudilo, aby brzy se zprávami ze Stadium of Light opět spíše utichlo, a na hrací ploše už se po přestávce žádné velké drama nerodilo, ačkoliv to tak možná původně vypadalo. Jenom šest minut po obrátce totiž znovu zaspolupracovali kdysi nezastavitelní Ighalo s Deeneym a prvně jmenovaný poprvé od konce ledna konečně úřadoval.

Norwich si už nicméně své čestné vítězství před domácím publikem vzít nenechal, naopak rovnou v 57. minutě vykouzlil pěknou příhru Redmond a Mbokani elegantně zakončil.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele