19. kolo
28.12.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Norwich City - Aston Villa 2:0

Aston Villa po optimistickém úvodu odjíždí z Carrow Road bez bodu a její šance na udržení opět výrazně klesly. Norwich sice nebyl v zápase nijak lepší, v ofenzívě ale svého soupeře jasně předčil a udělal další potřebný krok od sestupových vod.

Villans vstoupili do utkání aktivněji a během čtvrthodiny si vytvořily hned tři dobré příležitosti. Nicméně Bacuna pohořel střelou zpoza vápna na brankáři, Richards na malém vápně balón jen zašlápl a Ayew po přímém kopu nechal hlavičkou ze sedmi metrů vyniknout hbitého Rudda. Ve 25. minutě tak úvodní gól obstarali domácí, když po centru Redmonda z hranice vápna vyhrál hlavičkový souboj nad Bacunou Mbokani, Richards byl rázem ze hry a Howson z voleje přízemní střelou prostřelil Guzana.

Další sůl do hlubokých ran hosty paralizovala a nepříliš důvtipní Kanárci se o slušné tempo z počátku zápasu ani pořádně nepokoušeli. Hráli ovšem dosatečně na to, aby drželi zmrzačeného soupeře daleko od své branky, druhá část prvního dějství tak toho mnoho zajímavého nenabídla a jediná domácí střela na branku tak určovala skóre při odchodu do šaten.

Přestávka pomohla psychice Villans, kteří opět nabrali sílu útočit, u šestnáctky však byli naprosto bezzubí. Deset minut po změně stran tak nechybělo mnoho, aby Norwich vedení pojistil, když nikterak nebezpečnou střelu Redmonda Guzan neudržel a z hranice vápna následně pálil Howson jen o decimetry vedle. Další akci musel pacifikovat Clark, to když se do brejku hnali dva hráči proti jedinému obránci, dobíhající irský stoper pak milimetrovým skluzem sebral na vápna balón naštvanému Mbokanimu.

Hosté viditelně bez víry na vyrovnání působili v útoku letargicky, ač se hrálo především na polovině domácích. Ti tak mohli pět minut před koncem své vedení pojistit po centru Hoolahana na nehlídaného Mbokaniho, jenž hlavičkou přesně k tyči nedal Guzanovi mnoho šancí. Asi se není čemu divit, že v nastaveném čase se víc než o fotbal zajímali hráči ve vínovomodrém dresu o vyřizování si účtů, jejich polevené nervy ale nemohly Kanárky rozhodit, Rudd si tak ještě v poslední vteřině připsal líbivý zákrok po přímém kopu Ayewa a zajistil si tak své první čisté konto v lize, druhé pro Norwich.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních 3 zápasech doma neprohráli se silnějšími soupeři.Kurz na tento zápas se velmi podobá 10. kolu, kdy rupli s WBA. Mě stačí 0, domácímu celku ne.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Věřím ve tři body pro hosty

Reagovat
smazaný uživatel

mám takovej pocit, že se rýsuje po dlouhé době kvalitní birminghamské dárby: blues - villans v championship... samozřejmě se přeje city !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele