14. kolo
29.11.2015 17:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Norwich City - Arsenal FC 1:1

Arsenal venkovní dvojzápas nezvládl a po porážce od West Bromwiche nedokázal porazit ani Norwich. Na půdě Kanárků nicméně uhráli alespoň bod za remízu 1:1, kterou gólově zajistil Mesut Özil. Z týmu nováčka se prosadil Lewis Grabban. Gunners tak na čelo ztrácí ze čtvrtého místa dva body, navíc přišel o zraněné Koscielnyho s Alexisem.

Tohle trápí fanoušky Arsenalu ještě možná víc než třetí ligová ztráta v řadě. Francouzský stoper sice bude s bolavým bokem scházet pouze týden, dva, avšak Alexise vyřadí poraněný stehenní sval pravděpodobně minimálně na měsíc.

Chilan bude Londýňanům citelně scházet, dnes byl v prvním poločase u všeho nebezpečného, co Arsenal vyprodukoval. Po čtvrthodině hry to byl on, kdo uvolnil centrujícího Monreala a Özil měl náhle před sebou jen brankáře Ruddyho. I díky Bassongovi však zůstalo skóre neměnné. A to i poté, co Alexis po přihrávce Cazorly pálil ze strany do gólmana Norwiche.

Ve třicáté minutě však už John Ruddy svůj celek nepodržel. Nevyšel mu výkop a těžký balón nedokázal zpracovat záložník Norwiche O’Neil. Balón se odrazil k Alexisovi, jenž míč posunul na vápno k Özilovi a ten podél vyběhnuvšího Ruddyho otevřel skóre. Německý fotbalista tak potvrdil svoji dobrou formu, gól nebo asistenci si připsal už poosmé v řadě.

Arsenalu však ani tentokrát jeho přínos na vítězství nestačil, v závěru prvního dějství totiž Norwich převzal iniciativu a zaslouženě vyrovnal. Bradyho střelu ještě vyrazil Petr Čech, ale když se Robbie Brady přeorientoval na tvůrce hry, už Norwich vyrovnal. Právě po jeho akci se k míči dostal Lewis Grabban, jenž se ve vápně obtočil kolem nedůrazného Gabriela a překonal českého gólmana.

V nastaveném čase se ještě Hoolahan dostal do obrovské šance po centru Wisdoma, ale sám před Čechem selhal a poslal míč nad branku. Brankář s helmou však ještě měl možnost zachránit Arsenalu alespoň bod. V nudném druhém poločase totiž úžasným zákrokem zastavil míč v cestě za svá záda po centru Olssona a sražení Gabriela.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

ArSeNaL

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Kuba94

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele