36. kolo
01.05.2016 15:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Korunovace se odkládá, Leicester na Old Trafford jen remizoval

Tak dnes ještě ne. Leicester na hřišti Manchesteru United nedokázal zvítězit a na korunovaci mistrů Anglie si musíme počkat. Foxes musí být s remízou 1:1 spokojeni; dohrávali bez vyloučeného Drinkwatera a na Martialův gól musel odpovídat Morgan. Lídr tabulky navíc ziskem bodu dostal Tottenham pod tlak - Spurs udrží ve hře pouze zítřejší výhra na Stamford Bridge.

Dle očekávání ani jeden z manažerů do svých sestav prakticky nezasahoval. Claudio Ranieri vinou prodloužení Vardyho suspendace nasadil úplně stejnou jedenáctku jako se Swansea a Louis van Gaal udělal jedinou změnu. Místo Fosu-Mensaha nastoupil na pravém kraji obrany United Luis Antonio Valencia.

A právě ekvádorský expres stál u zrodu první gólové akce utkání. United byli v prvních minutách naprosto suverénní, vždyť Leicester úvodní čtvrthodině nedržel míč ani 20 procent času! Územní převaha Rudých ďáblů přitom rozhodně nebyla samoúčelná, což vyústilo v osmou minutu, Valenciův centr šajtlí a pohotové zakončení Anthonyho Martiala. Ten byl na zadní tyči zásluhou Simpsonova špatného bránění úplně sám.

Po chvíli mohl Manchester vést už o dva góly. Martial tentokrát centroval, Fellaini míč sklepl Lingardovi a Schmeichel se proti jeho střele na bližší tyč musel hodně zaskvět. A v sedmnácté minutě přišel pro domácí trest. Drinkwaterův přímý kop si totiž vyhlídl Wes "Captain" Morgan, jenž přetlačil zoufalého Roja a hlavou vyrovnal na 1:1.

Drtivý nápor United poté ustal, a přestože byli domácí pořád aktivnější, nedalo se hovořit přímo o tlaku. Další gólovou šanci musel Ďáblům vytvořit jejich bývalý hráč Danny Simpson, jehož přihrávka Lingardovi do samostatného úniku skutečně zaváněla nějakým "kamarádšoftem". Simpson však svou minelu dokonale napravil, Lingarda dohnal a čistým způsobem jej spolu se Schmeichelem připravil o balón.

I při druhé diskutabilní situaci se rozhodčí Michael Oliver zachoval dle svého dobrého zvyku, tedy správně. Krátce před přestávkou si Mahrez říkal o penaltu v souboji s Rojem, ale nejlepší hráč letošní Premier League do obránce spíš naskočil, než že by šlo o faul.

Na sklonku první půle ještě vyprášil Schmeichelovi rukavice Valencia, ale po změně stran úroveň hry značně poklesla. Dánského gólmana prověřil Lingard, tím však nápor United skončil. Leicester na ofenzivní hru rezignoval prakticky úplně a s výjimkou nepřesné hlavičky Ulloy se až do závěrečné dvacetiminutovky nedostal k ohrožení branky domácích.

V jednasedmdesáté minutě měl výjimečnou příležitost zazářit Riyad Mahrez. Protiútok vyřešil parádně, obtančil tři hráče soupeře, ale s jeho ranou De Gea neměl problémy. Nejblíže vítěznému gólu byl paradoxně Chris Smalling, který po centru Rooneyho hlavičkoval do tyče.

Leicester musí být s remízou spokojený, a to i proto, že pět minut před koncem přišel o vyloučeného Drinkwatera. Anglický útočník na hranici vápna lehce stáhl Depaye a uviděl druhou žlutou kartu - hosté navíc mohli být rádi, že sudí Oliver neodpískal penaltu; když už tedy odpískal faul.

Přímý kop si vzal do parády Wayne Rooney, ale Kasper Schmeichel už za záda nepustil ani jeden míč. V nastaveném čase navíc svůj tým regulérně zachránil od pohromy, protože Huthův obranný skluz nasměroval balón do běhu Juana Maty. Syn slavného brankáře nicméně včas vyběhl a odpravil předmět sváru do bezpečí. Na Old Trafford tak skončil 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tu tipujem Xko Manchester bude chceť zabojovať o LM a Leicester o titul takže tip 2:2

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 a titul k tomu

Reagovat
Devil

2:1 doufám že tu euforii u lišek ještě o týden protáhneme......

Reagovat
REPLIKATOR

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Deklasuju United.

Reagovat
czech_mira

1:2, Leicester rozhodne v posledních minutách hry a po zápase se dočká ovací celého OT

Reagovat
vanGomm

O titulu už je rozhodnuto takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

United doma nejčastěji s nulou... Lester bude bránit a čekat, jako vždyt... 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čo jak vždy? :D Preto minule rozbili Swansea 4:0 a preto majú 3 naj útok lebo len čakajú a bránia.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
scholes18

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

drsny.. ze na mistra je kurz 3.9

Reagovat
Kuba94

3:1

Reagovat
Rich

0-2 Leicester si to nenechá ujít.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je neskutočné! Pár rokov nesledujem britskú najvyššiu súťaž, lebo som si povedal - načo, veď okrem Chelsea,dvoch klubov z Manchestru prípadne Arsenalu tam titul aj tak nik iný nezíska. A teraz, keď som v TV v správach počul o situácii, bol som a aj som ŠOKOVANÝ!

Ako toto mohli líšky dokázať? Kde zohnali lepších hráčov ako hviezdy spomenutých miliardárskych veľkoklubov??!

Tip 1:2

Reagovat
aaronramsey

spi dál

Reagovat
MySch017

to ako really?? veď zima bola slabá, ja som si myslel, že zimný spánok ani nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, po nástupe do novej práce som to posledné dva roky úplne vypustil..(sledovanie líg).

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Leicester se stal mistrem a to je velké překvapení,ale uvidíme jak dopadne v příští sezoně.Pokud se umístí řekněme do 4.místa,potom se musí přiznat,že to letos nebyla náhoda.Zatím to za náhodu a shodu šťastných okolností považuju.

Reagovat
HullCity

Konečně něco s čím mohu s tebou souhlasit.Náhoda typu Blackburn z roku 1995.

Reagovat
NuFc23

Lester si zasluzi titul za tuto sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele