19. kolo
28.12.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Chelsea FC 0:0

Dnes se na Old Trafford potkal marný Manchester United a ještě marnější Chelsea, proto není divu, že gól nepadl a oba celky se tak rozešly smírně. Red Devils byli lepším týmem, Thibauta Courtoise ale překonat nedokázali a po šesté v řadě tak nedokázali zvítězit. Na druhé straně Guus Hiddink si ve svém druhém zápase připisuje druhou remízu.

Utkání začalo zhurta a již během pěti minut mohli inkasovat oba brankáři. Nejprve se do balónu pár metrů za velkým vápnem ve snaze skórovat proti svému bývalému klubu opřel Juan Mata a rozezvučel břevno Courtoisovy svatyně. Na opačném konci hřiště mohl otevřít skóre kapitán John Terry, jeho hlavičku po rohu Williana však fantasticky vyškrábl De Gea.

To byla nadlouho jediná šance Blues, v dalším průběhu se musel mít na pozoru především Thibaut Courtois. V desáté minutě proti ráně Schneiderlina těsně vedle ještě zasahovat nemusel a v roli pozorovatele byl i o pár chvil později, to se dobře uvolnil Anthony Martial a orazítkoval tyč. Odchovanec belgického Genku se pak blýskl v 29. minutě, kdy vyrazil projektil Wayna Rooneyho.

Krátce po příchodu z poločasové přestávky se pro změnu vyznamenal Courtoisův protějšek David De Gea. Pedro převzal balón od Hazarda, aby pak vystřelil z hranice šestnáctky a španělský gólman výtečným zákrokem míč vyrazil. To ovšem ještě nebylo všechno, míč se odrazil přímo k Azpilicuetovi i proti jeho střele však De Gea vytasil svou levačku a potvrdil, že patří ke světové extratřídě.

Mezi špičku se nicméně řadí i Thibaut Courtois, což dokázal v 56. minutě, když reflexivně zlikvidoval zakončení Andera Herrery z bezprostřední blízkosti, ačkoliv na španělského záložníka po přihrávce Martiala zívala poloprázdná brána. Byl to právě Herrera, který neodhlavičkoval míč po rohovém kopu a z protiútoku se do největší příležitosti zápasu dostali Blues. Pedro křízným pasem našel rozběhnutého Nemanju Matiće, jenž postupoval úplně sám na De Geu, ale svou ránou na tribunu jako by demonstroval výkony jeho a vlastně celé Chelsea v aktuální sezóně.

Podobně symbolická byla rovněž situace z 86. minuty - střídající Borthwick-Jackson odcentroval z levého křídla na volného Rooneyho, jenomže ten z malého vápna prostor mezi třemi tyčemi vysoko překopl. Navzdory bezbrankové remíze se dnes nezaujatý divák prostě nudit nemohl, to spíš fanoušci jednoho z týmů museli při vzpomínkách na vzájemná klání z před pár let ohryzávat televizory.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
justcall

Reagovat
scholes18

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

celkom logické...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Moc prosím ať Van Gaala sejme už Stoke

Reagovat
MCFC_8

Nic ine ma nenapada len trapna nudna remiza 0:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
scholes18

A Man Utd fan writes :

"I refuse to ask the club for short-term solutions for glory instead of developing towards long-term stability and growth. i have more pride and principle than that. i don’t want to be like chelsea, like liverpool, like city. i don’t want to be managed like real madrid. i want to be better than them, and not just in points. what is the point of being a top team if you get there with no respectability? why would you want us to turn to actions for which we have so long derided other teams? why are people so focused on short-term results and not the identity, foundations, and overall development of united?

what are you a fan of – winning, or the club and everything it stands for?

they may not have to be mutually exclusive but i would be ashamed to achieve the former at the expense of the latter. because that would make us just like the teams we profess to hate.

i want us to win, but i want us to do it with honor and with pride, with ethics and with identity, with a view of more than just achieving glory but of continuous improvement. otherwise everything that sir matt busby and sir alex and everyone else worked so hard for, will mean nothing."

What are your thoughts ?

Reagovat
freewill

O.K. - generally I agree the goal is the systematic building of a prospective team and it's a long term target, so in this context I can't understand such management decisions like transfer of perspective players (Welbeck, Hernandez, ...) and players like Carrick stay in team. Such stupid transfer policy I didn't see ever before. I guess transfer sensible policy is one of the foundations for building a perspective team. Please let me know ...

Reagovat
Devil

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

jdu do tipu na remízu i když já osobně favorizuji o pár % hosty i přes všechny negativa atd. ani jeden tým nemusím ale gólově by to mohlo být na každé straně dva kousky.

Reagovat
KingMaster13

2:2? ty ses zbláznil se stylem jakým se oba prezentují těžká 0:0 popřípadě 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem na staré časy souhlas pokud jde o útočnější (gólovější zápas)

Reagovat
KingMaster13

Jo kdysi to byl prestižní zápas Časy se mění bohužel. Nyní je nejsledovanější zápas EL Clásico a kdysi to bylo milánské derby

Reagovat
Majk91

PL slager, takze 0:0 a bolest v ociach

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
freewill

Nějak nerozumím tomu za co už by se měla pískat penalta když ne za:

1. ruku Williana

2. zákrok Azpilicuety na Matu

Reagovat
MySch017

Súhlasím. No spoliehať sa na penalty od jebnutého Atkinsona sa nedá. MU mal svoje šance premeniť a bolo by to OK. Najhoršie ale je, že táto plichta zrejme zachránila van Gaala, čo je pre mňa osobne totálne nepochopiteľné.

Reagovat
freewill

Bohužel je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal out!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele