34. kolo
16.04.2016 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Aston Villa 1:0

29 let a dost. Aston Villa definitivně přišla o naději záchrany Premier League v utkání na půdě Manchesteru United, kterému podlehla 0:1. Villans nedokázali ani podeváté v řadě bodovat, tentokrát ji popravil mladičký Marcus Rashford. Ten se stal vůbec prvním Rudým ďáblem, který před dovršením 19. roku nastřílel čtyři ligové branky.

Do sestavy Manchesteru United se už vrátil kapitán Wayne Rooney, jenže hlavní hrozbou ofenzivy Red Devils byl opět Marcus Rashford. V prvním dějství si po jeho centru div nevstřelil vlastní gól Lescott, za pár minut už si ale mladík vybral roli zakončovatele, která mu sedí přece jenom nejlépe. Přízemní centr Valencii trefil Rashford krkolomně, míč však projel mezi nohama Clarka i podél Guzana.

Na Old Trafford se nehrál pohledný fotbal, spíš naopak. Proto bylo pro ochozy Divadla snů příjemnou změnou, když se talentovaný Angličan dostal k zakončení a až do šedesáté minuty prakticky jako jediný držel publikum v bdělém stavu. Tak jako po změně stran, kdy jeho střela po přihrávce Maty zamířila těně vedle.

Až po hodině hry to byl právě Mata, kdo se po zajímavém signálu United zjevil sám na rohu malého vápna a Guzan skutečně jen reflexivním zákrokem udržel míč v bezpečí. Pro Aston Villu bylo utkání jen dalším pokračováním letošní mizérie. Devátou prohru v řadě umocňuje skutečnost, že v šesti z nich nedokázala vstřelit jedinou branku.

Až deset minut před koncem se Villans probudili, což výrazně souviselo s příchodem útočníka Rudyho Gesteda. Právě na něj směřovala Ayewova přihrávka před prázdnou branku, kterou odklidil až Daley Blind. O minutu později trefil Gestede z rohového kopu dokonce tyčku.

United se v posledních minutách přece dostali zpět ke své hře a v nastaveném času dokonce dostali šanci na druhou branku. Fantastickou práci odvedl Anthony Martial, který obešel dva hráče a přihrál do vápna Memphisu Depayovi. Jeho střelu však vytěsnil na tyč Brad Guzan. United tak oživili svoje naděje na Ligu mistrů a poslali Aston Villu do Championship výsledkem 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HorajzmAmmann

2:0

Reagovat
MySch017

Popiči futbal, van Gaal. Už sa pakuj het domarie!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je Hanba čo predviedli. Aby nás zachraňoval 1á roční mladík proti potápajúcej sa Aston Ville ktorej dá každý 5 kúskov len mi jeden gol z jedinej poriadnej akcii zápasu je moc. Kolko mali ožností na rýchli brejk po strede ihriska no oni to hrali stále po krajoch na Valenciu. To by sa na to pripravilo aj mužstvo z dediny nie to mesta. Van Gal nech sa pakuje na ten štýl sa nedá pozerať všetky zápasy United okrem proti Stoke City boli príšerné a človeka teda fanúšika United muselo pri nich prinajmenšom napnúť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze se tady vetsina chytraku zastavala toho holandskyho prasete...Jeho vysledky hovori a hovorily vzdy za vse (v united) spousta znicenych hracu (falcao,persie,di maria,depay......) nejhorsi fotbal v historii united (hezci fotbal hraje ostrava) a proste samej hnus od jeho prichodu...tak kdo se toho idiota bude jeste zastavat??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele